Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
ProyanXXL taidea-combination

TAIDEA #2000/6000 XXL professzionális, nagyméretű fenőkő szett | Finom/Ultra finom | + Állvány/Tároló + Hasznos kiegészítők

23.090 Ft
18.490 Ft
4.600 Ft 20%
Az eredeti ár a gyártó által javasolt bruttó fogyasztói ár. A kedvezményes ár 2023. szeptember 30-ig, de legfeljebb a készlet erejéig érvényes.
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-TP2007
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Szállítási díj: 990 Ft
(1)

Termékleírás

Nagyméretű, professzionális kétoldalú fenőkő, kések és szerszámok élezéséhez, élkarbantartásához. Szemcseméret: finom és ultra finom. Használat után az állvány praktikus tárolódobozként használható, melyben a fenőkő mellett a gyémánt fenőkőtisztító is elhelyezhető.

A mellékelt kiegészítők (állvány, gyémánt fenőkőtisztító, élszögtartó segéd) segítségével az élezésben kevésbé tapasztaltak is kiváló eredményeket érhetnek el.

A szett tartalma:

 • 1 db nagyméretű, kétoldalú fenőkő (20 * 7 cm élezőfelület)
 • 1 db fenőkő állvány / fenőkő tároló
 • 1 db csúszásgátló gumitalp
 • 1 db gyémánt fenőkőtisztító
 • 1 db élszögtartó segéd

Milyen élezési feladatokra használható:

 • #2000 grit – Finom szemcseméretű fenőkő, mely az enyhén eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések, szerszámok élezéséhez, karbantartásához erősen ajánlott, nagyon sokoldalúan használható fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes szemcseméretű fenőkő használata. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 8 micron.
 • #6000 grit – Ultra finom szemcseméretű fenőkő, mely a már nagyon éles kések, szerszámok élének további finomítására, polírozására, extra magas vágóképesség elérésére ajánlott. Alkalmazásával polírozott élű, rendkívüli vágóképességű pengéket kapunk. Életlen pengék esetében feltétlenül szükséges finom, illetve extra finom szemcseméretű fenőkővel megteremteni az él alapjait. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 2 micron.

Jellemzők:

 • Nagy mérete, extra nagy munkafelülete (20*7 cm) megalapozza sokoldalú felhasználhatóságát, akár nagyobb, hosszabb pengék esetében is.
 • A fenőkő állvány használat során elemeli a fenőkövet a munkafelületről, így az élezés pontosabbá és kényelmesebbé válik. Használaton kívül az állvány, a fenőkő és a gyémánt fenőkő tisztító tárolódobozaként használható.
 • A csúszásgátló gumitalp segít megakadályozni, hogy a fenőkő élezés során elmozduljon a munkafelületen (amennyiben állvány nélkül használjuk).
 • A gyémánt fenőkőtisztító segít fenntartani a fenőkövek hatékonyságát, hiszen használatával könnyen eltávolíthatók a finomabb fenőkövek felületén az élezés során esetlegesen lerakódó apró fémszemcsék, ezáltal könnyedén felfrissíthető a fenőkövek felülete.
 • Az élszögtartó segéd használatával magabiztosan és egyszerűen, akár minden előzetes tapasztalat nélkül is tartani tudjuk az élezés során az élszöget, mely a tökéletes eredmény alapját képezi!
 • A fenőkő a legmagasabb minőségű aluminimum oxidból (más néven nemeskorundból) készült, mely a gyémánt utáni legkeményebb csiszolóanyag, így az élezés hatékonysága garantált.

A gyártóról:

A TAIDEA, a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártójaként, a prémium minőségű alapanyagok felhasználása mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi minőségi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít. Számos szabadalom köthető a gyártóhoz, működésükre kiemelten jellemző az innováció.

Használata:

A fenőkövet használat előtt helyezze vízbe, áztassa be kb. 10-15 percig, majd használat során is mindig tartsa nedvesen a felületét (a felületén álljon meg a víz). Használat során ne nyomja nagy erővel a pengét a fenőkőre, mert ez a fenőkő és az él károsodását is eredményezheti. Ez egy prémium minőségű fenőkő, az élezési hatékonysághoz nem szükséges nagy nyomást kifejteni. Használat után öblítse le alaposan a fenőkövet folyó víz alatt, majd hagyja teljesen kiszáradni szobahőmérsékleten (ez akár 1-3 napig is eltarthat). Használatát elsősorban vizes fenőkőként ajánljuk, ugyanakkor használható olajos fenőkőként is, de amennyiben egyszer olajjal használjuk, a jövőben kizárólag olajjal használható. A csúszásmentes gumitalp/tartó a legtöbb esetben megfelelő tapadást biztosít a munkapulton, ugyanakkor, amennyiben indokolt, érdemes egy megnedvesített konyharuhát leteríteni a munkapultra, és arra helyezni a gumitalpba/tartóba állított fenőkövet.

 

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 09. 28.
Sehr guter Schleifstein, welcher sich nicht verstecken braucht gegenüber den in Deutschland erhältlichen Steinen. Eigentlich hätte es für meine Hobeleisen auch eine Körnung von 1000/6000 ausgereicht, aber die Größe hat mich letzten Endes überzeugt. Die Breite von 70 mm ist optimal für alle Hobeleisen die ich einsetze. Der Stein zeigt keine besondere Verschleißspuren bei der Verwendung. Ein regelmäßiges Abwaschen der abgetragenen Metallpartikeln während des Schärfens ist selbstverständlich und erhöht natürlich die Haltbarkeit.
Die Lieferung war schnell und reibungslos, somit kann ich also nicht nur das Produkt, sondern auch den Shop empfählen.

Paraméterek

Mérete (fenőkő) 20,0 * 7,0 * 2,6 cm
Szemcseméret #2000 - finom / #6000 - ultra finom
Csiszolóanyag Nemeskorund (alumínium-oxid)
Extra 1 Fenőkő állvány / tartó
Extra 2 Csúszásgátló talp
Extra 3 Gyémánt fenőkőtisztító
Extra 4 Élszögtartó segéd