Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TAIDEA Fenőkő szett / Késélező szett | #1000/6000 | Finom/Ultra finom fenőkő + Bambusz állvány + Kiegészítők

15.290 Ft
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-TG2015
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Szállítási díj: 1.390 Ft
(5)

Termékleírás

A TAIDEA #1000/6000 kombinált fenőkő egy kiemelkedő minőségű, nagy méretű (18*6 cm) kétoldalú fenőkő, finom (#1000) és ultra finom (#6000) oldalakkal. A fenőkő mindkét oldala a legmagasabb minőségű alumínium-oxid (nemeskorund) csiszolószemcsékből épül fel, mely a gyémánt utáni legkeményebb csiszolóanyag, így rendkívül hatékony élképzést tesz lehetővé. A fenőkő a kések élezése mellett, természetesen tökéletesen alkalmas szerszámok (pl. vésők, gyalukések) és borotvák professzionális élezésre is. A fenőkőhöz mellékelt bambusz állvány és csúszásmentes szilikon talp segít az élezést egyszerűbbé és biztonságosabbá tenni. A csomag további hasznos kiegészítőket is tartalmaz: élszögtartó segéd, tisztítókő és vízcseppentő is a szett részét képezi.

Kombinált, kétoldalú kialakítás --> Praktikus és helytakarékos megoldás – Kétféle finomságú élezőfelület, így hatékonyan tudunk alkalmazkodni az él aktuális állapotához:

  • #1000 grit - Közepesen finom szemcseméretű fenőkő, mely az eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések, szerszámok élezéséhez, karbantartásához az egyik legáltalánosabban ajánlható, legsokoldalúbb fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes szemcseméretű fenőkő használata. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 16 micron.

  • #6000 grit – Ultra finom szemcseméretű fenőkő, mely a már nagyon éles kések, szerszámok élének további finomítására, polírozására, extra magas vágóképesség elérésére ajánlott. Alkalmazásával polírozott élű, rendkívüli vágóképességű pengéket kapunk. Életlen pengék esetében feltétlenül szükséges finom, illetve extra finom szemcseméretű fenőkővel megteremteni az él alapjait. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 2 micron.

Hasznos kiegészítők a csomagban --> Professzionális eredmény, könnyedén – A fenőkövekhez mindent mellékeltünk, hogy Ön tökéletes eredményt érjen el:

  • Élszögtartó segéd (1 db) – Használatával magabiztosan és egyszerűen, akár minden előzetes tapasztalat nélkül is tartani tudjuk az élezés során az élszöget, mely a tökéletes eredmény alapját képezi!
  • Tisztítókő (1 db) – Használata a finomabb fenőköveken elengedhetetlen, hiszen az élezés során a finom élezőszemcsék közé lerakódott fémrészecskéket el kell távolítani, csakis így tartható fenn a fenőkő élezési hatékonysága. Ezen felül a fenőkő felületén a használat során keletkező kisebb egyenetlenségek korrigálásában is segít. (Használatát mindkét fenőkő mindkét oldalán javasoljuk.)
  • Csúszásmentes szilikon talp (1 db) – Nagyon fontos, hogy a fenőkő a használat során ne mozduljon el a munkafelületen, hiszen ezáltal az élezés folyamata biztonságosabb, kényelmesebb, és sokkal pontosabb! Ezen felül a csúszásmentes szilikon talp óvja a fenőkövet a sérülésektől is.
  • Bambusz élezőállvány (1db) – Használatával az élezőfelület magasabbra kerül, így kényelmesebben, egyben pontosabban tudjuk az élezés folyamatát végezni. Alján csúszásmentes szilikon felületet gondoskodik az élezés biztonságáról.
  • Vízcseppentő pipetta (1 db) – A fenőkő vizes használatra lett kialakítva, így fontos, hogy a munka megkezdése előtti áztatás után, a teljes élezés során is folyamatosan nedvesen legyen tartva a felülete, melyet nagyban megkönnyít a praktikus vízcseppentő pipetta.

Nagy méretű munkafelület --> Kényelmesebb munkavégzés – A fenőkő munkafelülete kellően nagy méretű ahhoz, hogy akár egy hosszú pengéjű kést, vagy egy szélesebb élű szerszámot is kényelmesen megélezhessünk vele.

Prémium nemeskorund csiszolószemcsék --> Kiemelkedő csiszolási hatékonyság – A korund (alumínium oxid), a gyémánt utáni legkeményebb, egyben a legkorszerűbb csiszolóanyag, így ezzel a fenőkővel villámgyorsan és prémium minőségben megélezhetők a kések, szerszámok! A gyártáshoz kizárólag a legmagasabb minőségű, válogatott nemeskorundot használják fel, így garantálható a homogén szemcseszerkezet, és az extra magas és egyenletes csiszolóhatás!

Gyártási csúcstechnológia --> Garantáltan kiemelkedő minőség – A TAIDEA, mint a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártója, a prémium minőségű alapanyagok mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít!

Vizes élezési technológia --> Tiszta munkakörnyezet – Ez a fenőkő vizes használat mellett nyújt optimális élezési teljesítményt, így használat előtt 20-25 percig helyezze víz alá, hogy a fenőkő pórusai megtelhessenek vízzel, valamint a teljes élezési folyamat során is tartsa nedvesen felületét. Szemben az olajos használatú fenőkövekkel, itt nem szükséges drága élezőolajokat beszerezni, valamint a munkakörnyezetünket sem olajozzuk össze.

Vélemények

5.00
5 értékelés
(5)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2024. 05. 04.
Gyors gördülékeny szállítás, kiváló minőség!
|
2023. 12. 03.
Működik.
|
2023. 03. 20.
|
2022. 12. 03.
Sokáig keresgéltem a neten, hogy egy jó ár - érték arányú élezőt tudjak venni, megbízható oldalról. Hosszú keresés után találtam meg az oldalt és szerencsére nem csalódtam (úgyhogy nagyon szívesen adom az 5/5*-ot) !:)
|
2022. 09. 01.
Csúcs minőség és az ára is barátságos! Nagyon éles kést lehet vele fenni!

Paraméterek

Mérete (fenőkő) 18,0 * 6,0 * 2,8 cm
Szemcseméret #1000 - finom / #6000 - ultra finom
Csiszolóanyag Nemeskorund (alumínium-oxid)
Súlya 750 gr
Extra 1 Bambusz állvány
Extra 2 Csúszásmentes talp
Extra 3 Tisztítókő
Extra 4 Élszögtartó segéd
Extra 5 Vízcseppentő pipetta