Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
ProyanXXL taidea-combination

TAIDEA #1000/3000 XXL professzionális, nagyméretű fenőkő szett | Finom/Extra finom | + Állvány/Tároló + Gyémánt fenőkőtisztító

15.290 Ft
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-TP2006
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Szállítási díj: 1.390 Ft
(1)

Termékleírás

Nagyméretű, professzionális kétoldalú fenőkő, kések és szerszámok élezéséhez, élkarbantartásához. Szemcseméret: finom és extra finom. Használat után az állvány praktikus tárolódobozként használható, melyben a fenőkő mellett a gyémánt fenőkőtisztító is elhelyezhető.

A mellékelt kiegészítők (állvány, gyémánt fenőkőtisztító) segítségével az élezésben kevésbé tapasztaltak is kiváló eredményeket érhetnek el.

A szett tartalma:

 • 1 db nagyméretű, kétoldalú fenőkő (20 * 7 cm élezőfelület)
 • 1 db fenőkő állvány / fenőkő tároló
 • 1 db csúszásgátló gumitalp
 • 1 db gyémánt fenőkőtisztító

Milyen élezési feladatokra használható:

 • #1000 grit – Közepesen finom szemcseméretű fenőkő, mely az eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések, szerszámok élezéséhez, karbantartásához az egyik legáltalánosabban ajánlható, legsokoldalúbb fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes szemcseméretű fenőkő használata. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 16 micron.
 • #3000 grit – Extra finom szemcseméretű fenőkő, mely az alapvetően már éles kések, szerszámok élének további finomítására, vágóképességének további határozott növelésére ajánlott. Alkalmazásával már nagyon finom élű, borotvaéles pengéket kapunk. Jó alapot teremt ultra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Életlen pengék esetében feltétlenül javasolt finom szemcseméretű fenőkővel megteremteni az él alapjait. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 5 micron.

Jellemzők:

 • Nagy mérete, extra nagy munkafelülete (20*7 cm) megalapozza sokoldalú felhasználhatóságát, akár nagyobb, hosszabb pengék esetében is.
 • A fenőkő állvány használat során elemeli a fenőkövet a munkafelületről, így az élezés pontosabbá és kényelmesebbé válik. Használaton kívül az állvány, a fenőkő és a gyémánt fenőkő tisztító tárolódobozaként használható.
 • A csúszásgátló gumitalp segít megakadályozni, hogy a fenőkő élezés során elmozduljon a munkafelületen (amennyiben állvány nélkül használjuk).
 • A gyémánt fenőkőtisztító segít fenntartani a fenőkövek hatékonyságát, hiszen használatával könnyen eltávolíthatók a finomabb fenőkövek felületén az élezés során esetlegesen lerakódó apró fémszemcsék, ezáltal könnyedén felfrissíthető a fenőkövek felülete.
 • A fenőkő a legmagasabb minőségű aluminimum oxidból (más néven nemeskorundból) készült, mely a gyémánt utáni legkeményebb csiszolóanyag, így az élezés hatékonysága garantált.

A gyártóról:

A TAIDEA, a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártójaként, a prémium minőségű alapanyagok felhasználása mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi minőségi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít. Számos szabadalom köthető a gyártóhoz, működésükre kiemelten jellemző az innováció.

Használata:

A fenőkövet használat előtt helyezze vízbe, áztassa be kb. 10-15 percig, majd használat során is mindig tartsa nedvesen a felületét (a felületén álljon meg a víz). Használat során ne nyomja nagy erővel a pengét a fenőkőre, mert ez a fenőkő és az él károsodását is eredményezheti. Ez egy prémium minőségű fenőkő, az élezési hatékonysághoz nem szükséges nagy nyomást kifejteni. Használat után öblítse le alaposan a fenőkövet folyó víz alatt, majd hagyja teljesen kiszáradni szobahőmérsékleten (ez akár 1-3 napig is eltarthat). Használatát elsősorban vizes fenőkőként ajánljuk, ugyanakkor használható olajos fenőkőként is, de amennyiben egyszer olajjal használjuk, a jövőben kizárólag olajjal használható. A csúszásmentes gumitalp/tartó a legtöbb esetben megfelelő tapadást biztosít a munkapulton, ugyanakkor, amennyiben indokolt, érdemes egy megnedvesített konyharuhát leteríteni a munkapultra, és arra helyezni a gumitalpba/tartóba állított fenőkövet.

 

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 12. 17.
Azt tudja amiért megvettem

Paraméterek

Mérete (fenőkő) 20,0 * 7,0 * 2,6 cm
Szemcseméret #1000 - finom / #3000 - extra finom
Csiszolóanyag Nemeskorund (alumínium-oxid)
Extra 1 Fenőkő állvány / tartó
Extra 2 Csúszásgátló talp
Extra 3 Gyémánt fenőkőtisztító