Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
ProyanXXL taidea-combination

TAIDEA #600/2000 XXL professzionális, nagyméretű fenőkő szett | Közepes/Finom | + Állvány/Tároló + Gyémánt fenőkőtisztító

13.990 Ft
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-TP2005
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Szállítási díj: 1.390 Ft
(3)

Termékleírás

Nagyméretű, professzionális kétoldalú fenőkő, kések és szerszámok élezéséhez, élkarbantartásához. Szemcseméret: közepes és finom. Használat után az állvány praktikus tárolódobozként használható, melyben a fenőkő mellett a gyémánt fenőkőtisztító is elhelyezhető.

A mellékelt kiegészítők (állvány, gyémánt fenőkőtisztító) segítségével az élezésben kevésbé tapasztaltak is kiváló eredményeket érhetnek el.

A szett tartalma:

 • 1 db nagyméretű, kétoldalú fenőkő (20 * 7 cm élezőfelület)
 • 1 db fenőkő állvány / fenőkő tároló
 • 1 db csúszásgátló gumitalp
 • 1 db gyémánt fenőkőtisztító

Milyen élezési feladatokra használható:

 • #600 grit – Közepes szemcseméretű fenőkő, melynek használatával kijavíthatók a kések, szerszámok élén keletkezett kisebb csorbulások, apróbb kitöredezettségek, valamint helyreállítható az élszög. Tompa kések és szerszámok élezését javasolt ezzel a fenőkővel kezdeni. Erősebben sérült élek élezéséhez szükséges lehet egy-két fokozattal durvább fenőkő használata is előzetesen. Alkalmazásával már határozott él alakítható ki, mely ugyan még messze áll a borotvaélestől, de már használható élt ad. Jó alapot teremt finom fenőkövek alkalmazása előtt. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 29 micron.
 • #2000 grit – Finom szemcseméretű fenőkő, mely az enyhén eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések, szerszámok élezéséhez, karbantartásához erősen ajánlott, nagyon sokoldalúan használható fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes szemcseméretű fenőkő használata. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 8 micron.

Jellemzők:

 • Nagy mérete, extra nagy munkafelülete (20*7 cm) megalapozza sokoldalú felhasználhatóságát, akár nagyobb, hosszabb pengék esetében is.
 • A fenőkő állvány használat során elemeli a fenőkövet a munkafelületről, így az élezés pontosabbá és kényelmesebbé válik. Használaton kívül az állvány, a fenőkő és a gyémánt fenőkő tisztító tárolódobozaként használható.
 • A csúszásgátló gumitalp segít megakadályozni, hogy a fenőkő élezés során elmozduljon a munkafelületen (amennyiben állvány nélkül használjuk).
 • A gyémánt fenőkőtisztító segít fenntartani a fenőkövek hatékonyságát, hiszen használatával könnyen eltávolíthatók a finomabb fenőkövek felületén az élezés során esetlegesen lerakódó apró fémszemcsék, ezáltal könnyedén felfrissíthető a fenőkövek felülete.
 • A fenőkő a legmagasabb minőségű aluminimum oxidból (más néven nemeskorundból) készült, mely a gyémánt utáni legkeményebb csiszolóanyag, így az élezés hatékonysága garantált.

A gyártóról:

A TAIDEA, a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártójaként, a prémium minőségű alapanyagok felhasználása mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi minőségi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít. Számos szabadalom köthető a gyártóhoz, működésükre kiemelten jellemző az innováció.

Használata:

A fenőkövet használat előtt helyezze vízbe, áztassa be kb. 10-15 percig, majd használat során is mindig tartsa nedvesen a felületét (a felületén álljon meg a víz). Használat során ne nyomja nagy erővel a pengét a fenőkőre, mert ez a fenőkő és az él károsodását is eredményezheti. Ez egy prémium minőségű fenőkő, az élezési hatékonysághoz nem szükséges nagy nyomást kifejteni. Használat után öblítse le alaposan a fenőkövet folyó víz alatt, majd hagyja teljesen kiszáradni szobahőmérsékleten (ez akár 1-3 napig is eltarthat). Használatát elsősorban vizes fenőkőként ajánljuk, ugyanakkor használható olajos fenőkőként is, de amennyiben egyszer olajjal használjuk, a jövőben kizárólag olajjal használható. A csúszásmentes gumitalp/tartó a legtöbb esetben megfelelő tapadást biztosít a munkapulton, ugyanakkor, amennyiben indokolt, érdemes egy megnedvesített konyharuhát leteríteni a munkapultra, és arra helyezni a gumitalpba/tartóba állított fenőkövet.

 

Vélemények

5.00
3 értékelés
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2023. 12. 11.
Nagyon elégedett vagyok
|
2022. 12. 18.
Olyan szép csomagolása van, hogy olyan, mintha díszdobozban lenne.
Az első használatnál megértettem, hogy ez a termék megérdemli tiszteletet. Remek fenőkő. Precíz munka elengedhetetlen kelléke.
|
2022. 08. 18.
Szuper.Nagyon meg vagyok vele elégedve.Köszönöm szépen.

Paraméterek

Mérete (fenőkő) 20,0 * 7,0 * 2,4 cm
Szemcseméret #600 - közepes / #2000 - finom
Csiszolóanyag Nemeskorund (alumínium-oxid)
Extra 1 Fenőkő állvány / tartó
Extra 2 Csúszásgátló talp
Extra 3 Gyémánt fenőkőtisztító