Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
taidea-combination

TAIDEA Fenőkő szett / Késélező szett | #1000/6000 | Finom/Ultra finom fenőkő + Állvány + Kiegészítők

14.690 Ft
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-TG2104
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Szállítási díj: 1.390 Ft
(2)

Termékleírás

Kétoldalú fenőkő, kések és szerszámok élezéséhez, élkarbantartásához, állvánnyal, hasznos kiegészítőkkel. Szemcseméret: finom és ultra finom. A mellékelt kiegészítők (állvány, gyémánt fenőkőtisztító, élszögtartó segéd, vízcseppentő pipetta) segítségével az élezésben kevésbé tapasztaltak is kiváló eredményeket érhetnek el.

A szett tartalma:

 • 1 db kétoldalú fenőkő (18 * 6 cm élezőfelület)
 • 1 db fenőkő állvány
 • 1 db csúszásgátló gumitalp
 • 1 db gyémánt fenőkőtisztító
 • 1 db élszögtartó segéd
 • 1 db vízcseppentő pipetta

Milyen élezési feladatokra használható:

 • #1000 grit – Közepesen finom szemcseméretű fenőkő, mely az eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések, szerszámok élezéséhez, karbantartásához az egyik legáltalánosabban ajánlható, legsokoldalúbb fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes szemcseméretű fenőkő használata. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 16 micron.
 • #6000 grit – Ultra finom szemcseméretű fenőkő, mely a már nagyon éles kések, szerszámok élének további finomítására, polírozására, extra magas vágóképesség elérésére ajánlott. Alkalmazásával polírozott élű, rendkívüli vágóképességű pengéket kapunk. Életlen pengék esetében feltétlenül szükséges finom, illetve extra finom szemcseméretű fenőkővel megteremteni az él alapjait. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 2 micron.

Jellemzők:

 • Mérete, nagy munkafelülete (18*6 cm) megalapozza sokoldalú felhasználhatóságát, akár nagyobb, hosszabb pengék esetében is.
 • fenőkő állvány használatával az fenőkő munkafelülete magasabbra kerül, ezáltal könnyebben, pontosabban tartható a kívánt élszög, így az élezés gyorsabbá, hatékonyabbá válik. Az állványban körbefutó mélyedés felfogja az élezés során keletkező nedves szennyeződést, ezáltal a munkakörnyezet sokkal könnyebben tisztán tartható. Használat után az élszögtartót, gyémánt fenőkőtisztítót, illetve a vízcseppentőt az állvány aljában, az erre a célra kialakított rekeszben tárolhatjuk.
 • A csúszásgátló gumitalp segít megakadályozni, hogy a fenőkő élezés során elmozduljon a munkafelületen (amennyiben állvány nélkül használjuk).
 • A gyémánt fenőkőtisztító segít fenntartani a fenőkövek hatékonyságát, hiszen használatával könnyen eltávolíthatók a finomabb fenőkövek felületén az élezés során esetlegesen lerakódó apró fémszemcsék, ezáltal könnyedén felfrissíthető a fenőkövek felülete.
 • Az élszögtartó segéd segít az élezésben járatlanabbaknak is abban, hogy az élezés alatt folyamatosan ugyanolyan szögben tartsák a kést a fenőkövön, mely a hatékony élezés alapját jelenti. Használatával könnyen megszerezhető az a rutin, mellyel pontosan tartani tudjuk az élszöget, így használata később akár el is hagyható.
 • A vízcseppentő pipetta rendkívül hasznos, hiszen a fenőkő vizes használatra lett optimalizálva, így fontos, hogy a munka megkezdése előtti áztatást követően, a teljes élezés során is folyamatosan nedvesen legyen tartva a felülete. Ezt könnyíti meg ez a praktikus eszköz.
 • A fenőkő a legmagasabb minőségű aluminimum oxidból (más néven nemeskorundból) készült, mely a gyémánt utáni legkeményebb csiszolóanyag, így az élezés hatékonysága garantált.

A gyártóról:

A TAIDEA, a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártójaként, a prémium minőségű alapanyagok felhasználása mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi minőségi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít. Számos szabadalom köthető a gyártóhoz, működésükre kiemelten jellemző az innováció.

Használata:

A fenőkövet használat előtt helyezze vízbe, áztassa be kb. 10-15 percig, majd használat során is mindig tartsa nedvesen a felületét (a felületén álljon meg a víz). Használat során ne nyomja nagy erővel a pengét a fenőkőre, mert ez a fenőkő és az él károsodását is eredményezheti. Ez egy prémium minőségű fenőkő, az élezési hatékonysághoz nem szükséges nagy nyomást kifejteni. Használat után öblítse le alaposan a fenőkövet folyó víz alatt, majd hagyja teljesen kiszáradni szobahőmérsékleten (ez akár 1-3 napig is eltarthat). Használatát elsősorban vizes fenőkőként ajánljuk, ugyanakkor használható olajos fenőkőként is, de amennyiben egyszer olajjal használjuk, a jövőben kizárólag olajjal használható. A csúszásmentes gumitalp/tartó a legtöbb esetben megfelelő tapadást biztosít a munkapulton, ugyanakkor, amennyiben indokolt, érdemes egy megnedvesített konyharuhát leteríteni a munkapultra, és arra helyezni a gumitalpba/tartóba állított fenőkövet.

 

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2023. 02. 17.
Kiváló minőségű fenőkő, remek áron. Gyors szállítás.
|
2022. 10. 14.
A vásarolt kombinalt fenőkő a varakozásom felűlmulta.
Ilyen finomságú kővel még nem dolgoztam, és szinta hitetlenkedve néztem az eredményt.
Nagyon elégedett vagyok a termekkel az ár/érték aranya is nagyon jó.
Az árúházat csak dicsérni tudom, korrekt, megbizható.
Nem utolsó sorban nagyon jól esett a vásárlást megköszönő levelük.
Ez plusz egy ⭐!

Paraméterek

Mérete (fenőkő) 18,0 * 6,0 * 2,8 cm
Szemcseméret #1000 - finom / #6000 - ultra finom
Csiszolóanyag Nemeskorund (alumínium-oxid)
Extra 1 Fenőkő állvány
Extra 2 Csúszásgátló talp
Extra 3 Gyémánt fenőkőtisztító
Extra 4 Élszögtartó segéd
Extra 5 Vízcseppentő pipetta