Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
készlet sets szett

TAIDEA Fenőkő készlet / Késélező készlet | EXPERT | #400/1000 + #2000/5000 Fenőkövek + Állvány + Kiegészítők

25.980 Ft
18.990 Ft
6.990 Ft 27%
A TAIDEA, a HAIDU és a JMB készletek (csomagajánlatok) esetében az eredeti ár a készletet (csomagajánlatot) alkotó termékek árainak összege. A kedvezményes csomagajánlat a készlet erejéig, ill. visszavonásig érvényes.
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-SET-W004
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Szállítási díj: 1.190 Ft
(18)

Termékleírás

Gondosan összeválogatott fenőkő készlet, hasznos kiegészítőkkel, mely kések és szerszámok széleskörű élezési feladatainak nagy hatékonyságú, minőségi megoldását teszi lehetővé.

A készletben található 2 darab kombinált fenőkő 4 féle szemcseméretet biztosít, így lehetővé teszi a kések és szerszámok élezését a közepes finomságú élezési fázistól az extra finom él kialakításáig.

A mellékelt kiegészítők (állvány, csúszásgátló gumitalp, gyémánt fenőkőtisztító, élszögtartó, pipetta) segítségével az élezésben kevésbé tapasztaltak is kiváló eredményeket érhetnek el.

A készlet tartalma:

2 db  kombinált/kétoldalú fenőkő (18*6 cm élezőfelület)

2 db csúszásgátló gumitalp

1 db állvány

1 db gyémánt fenőkőtisztító

1 db élszögtartó

1 db pipetta

Milyen élezési feladatokra használható:

#400 grit – Közepesen durva szemcseméretű fenőkő, melynek használatával kijavíthatók a kések, szerszámok élén keletkezett kisebb csorbulások, apróbb kitöredezettségek, valamint helyreállítható az élszög. Tompa, illetve enyhén sérült élű kések, szerszámok élezését javasolt ezzel a fenőkővel kezdeni. Használatával teljesen új él alakítható ki, közepes mennyiségű anyagot választunk le viszonylag rövid idő alatt. Jó alapot teremt finom fenőkövek alkalmazása előtt. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 40 micron.

#1000 grit – Közepesen finom szemcseméretű fenőkő, mely az eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések, szerszámok élezéséhez, karbantartásához az egyik legáltalánosabban ajánlható, legsokoldalúbb fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes szemcseméretű fenőkő használata. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 16 micron.

#2000 grit – Finom szemcseméretű fenőkő, mely az enyhén eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések, szerszámok élezéséhez, karbantartásához erősen ajánlott, nagyon sokoldalúan használható fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes szemcseméretű fenőkő használata. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 8 micron.

#5000 grit – Extra finom szemcseméretű fenőkő, mely az alapvetően már éles kések, szerszámok élének további finomítására, vágóképességének további növelésére ajánlott. Alkalmazásával már nagyon finom élű, borotvaéles, polírozott pengéket kapunk. Jó alapot teremt ultra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Életlen pengék esetében feltétlenül szükséges finom szemcseméretű fenőkővel megteremteni az él alapjait. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 2,5 micron.

Jellemzők:

• Mérete, nagy munkafelülete (18*6 cm) megalapozza sokoldalú felhasználhatóságát, akár nagyobb, hosszabb pengék esetében is.

• A fenőkő állvány használatával az fenőkő munkafelülete magasabbra kerül, ezáltal könnyebben, pontosabban tartható a kívánt élszög, így az élezés gyorsabbá, hatékonyabbá válik. Az állványban körbefutó mélyedés felfogja az élezés során keletkező nedves szennyeződést, ezáltal a munkakörnyezet sokkal könnyebben tisztán tartható.

• A csúszásgátló gumitalp segít megakadályozni, hogy a fenőkő élezés során elmozduljon a munkafelületen (amennyiben állvány nélkül használjuk).

• A gyémánt fenőkőtisztító segít fenntartani a fenőkövek hatékonyságát, hiszen használatával könnyen eltávolíthatók a finomabb fenőkövek felületén az élezés során esetlegesen lerakódó apró fémszemcsék, ezáltal könnyedén felfrissíthető a fenőkövek felülete.

• Az élszögtartó segéd segít az élezésben járatlanabbaknak is abban, hogy az élezés alatt folyamatosan ugyanolyan szögben tartsák a kést a fenőkövön, mely a hatékony élezés alapját jelenti. Használatával könnyen megszerezhető az a rutin, mellyel pontosan tartani tudjuk az élszöget, így használata később akár el is hagyható.

• A vízcseppentő pipetta rendkívül hasznos, hiszen a fenőkő vizes használatra lett optimalizálva, így fontos, hogy a munka megkezdése előtti áztatást követően, a teljes élezés során is folyamatosan nedvesen legyen tartva a felülete. Ezt könnyíti meg ez a praktikus eszköz.

• A fenőkő a legmagasabb minőségű aluminimum oxidból (más néven nemeskorundból) készült, mely a gyémánt utáni legkeményebb csiszolóanyag, így az élezés hatékonysága garantált.

A gyártóról:

A TAIDEA, a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártójaként, a prémium minőségű alapanyagok felhasználása mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi minőségi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít. Számos szabadalom köthető a gyártóhoz, működésükre kiemelten jellemző az innováció.

Használata:

A fenőkövet használat előtt helyezze vízbe, áztassa be kb. 10-15 percig, majd használat során is mindig tartsa nedvesen a felületét (a felületén álljon meg a víz). Használat során ne nyomja nagy erővel a pengét a fenőkőre, mert ez a fenőkő és az él károsodását is eredményezheti. Ez egy prémium minőségű fenőkő, az élezési hatékonysághoz nem szükséges nagy nyomást kifejteni. Használat után öblítse le alaposan a fenőkövet folyó víz alatt, majd hagyja teljesen kiszáradni szobahőmérsékleten (ez akár 1-3 napig is eltarthat). Használatát elsősorban vizes fenőkőként ajánljuk, ugyanakkor használható olajos fenőkőként is, de amennyiben egyszer olajjal használjuk, a jövőben kizárólag olajjal használható. A csúszásmentes gumitalp/tartó a legtöbb esetben megfelelő tapadást biztosít a munkapulton, ugyanakkor, amennyiben indokolt, érdemes egy megnedvesített konyharuhát leteríteni a munkapultra, és arra helyezni a gumitalpba állított fenőkövet.

Vélemények

5.00
18 értékelés
(18)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2024. 03. 02.
Szuper minőség. Tökéletesen működik minden része.
|
2024. 02. 05.
Minőségi a termék, nekem nagyon megérte az árát. Edzett pengét is néhány mozdulattal kiválóan meg lehet élezni vele.
|
2023. 12. 30.
Kitűnő minőségű termék! Csak ajánlani tudom!
|
2023. 12. 12.
Négyféle követ, állványt, segédeszközöket kaptam a csomagban megfizethető árért!
Igen jók a tapasztalataim, valóban minőségi készletet kaptam, ami nagyon fontos volt már, mert eddig csupán fenőacéllal voltam “felfegyverkezve”. Külön köszönet a weboldalon fellelhető, nagyon alapos eligazításért, ismeretanyagért!
|
2023. 11. 14.
|
2023. 10. 09.
A készlet nagyon jó. Használom késre, gyalukésre. A tájékoztatás alapos, mindenre kiterjedő. A szállítás pontos és gyors. Az ár korrekt, mindennel elégedett vagyok, csak ajánlani tudom mindenkinek.
|
2023. 08. 01.
A termék remek, a kiszállítás gyors, az oldal átlátható és roppant információgazdag. Maximálisan elégedett vagyok!
|
2023. 05. 06.
A termék olyan, mint amilyenre számítottam, ilyet szerettem volna. A csomag sértetlen, és hiánytalan volt, a kiszállítás pedig pontos, és gyors.
Köszönöm szépen.
|
2023. 05. 03.
Elégedett vagyok a termékkel, jó választás volt.
|
2023. 04. 27.
|
2023. 03. 25.
Kiváló termék, ajánlom mindenkinek
|
2023. 03. 23.
Meg vagyok elégedve. Az ár-érték arány kitűnő, a használat könnyen elsajátítható. A web-felületet nagyon jónak tartom, mivel minden termékhez korrekt tájékoztatás is elérhető és az célnak megfelelő típusú csiszolókő kiválasztható.
|
2023. 03. 05.
|
2023. 01. 10.
Szuper termék gyors kiszállítás
|
2022. 12. 20.
Remek termék ! Gyakorlatias kiegészítők !
|
2022. 11. 28.
|
2022. 07. 21.
|
2022. 06. 17.
Nagyon meg vagyok elégedve profi az èlező szereti a kèsem!!

Paraméterek

Fenőkövek finomsága (JIS) #400/1000 és #2000/50000
Fenőkövek mérete 18*6*2,8 cm
Fenőkövek anyaga Alumínium-oxid (nemeskorund)
Extra 1 Élszögtartó segéd
Extra 2 Gyémánt fenőkőtisztító
Extra 3 Csúszásmentes szilikon talp (2 db)
Extra 4 Állvány
Extra 5 Pipetta