Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
ProyanXXL taidea-combination

TAIDEA #3000/10000 XXL professzionális, nagyméretű fenőkő szett | Extra finom/Ultra finom | + Állvány/Tároló + Gyémánt fenőkőtisztító

18.790 Ft
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-TP2008
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Szállítási díj: 1.390 Ft
(3)

Termékleírás

Nagyméretű, professzionális kétoldalú fenőkő, kések és szerszámok élezéséhez, élkarbantartásához. Szemcseméret: extra finom és ultra finom. Használat után az állvány praktikus tárolódobozként használható, melyben a fenőkő mellett a gyémánt fenőkőtisztító is elhelyezhető.

A mellékelt kiegészítők (állvány, gyémánt fenőkőtisztító) segítségével az élezésben kevésbé tapasztaltak is kiváló eredményeket érhetnek el.

A szett tartalma:

 • 1 db nagyméretű, kétoldalú fenőkő (20 * 7 cm élezőfelület)
 • 1 db fenőkő állvány / fenőkő tároló
 • 1 db csúszásgátló gumitalp
 • 1 db gyémánt fenőkőtisztító

Milyen élezési feladatokra használható:

 • #3000 grit – Extra finom szemcseméretű fenőkő, mely az alapvetően már éles kések, szerszámok élének további finomítására, vágóképességének további határozott növelésére ajánlott. Alkalmazásával már nagyon finom élű, borotvaéles pengéket kapunk. Jó alapot teremt ultra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Életlen pengék esetében feltétlenül javasolt finom szemcseméretű fenőkővel megteremteni az él alapjait. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 5 micron.
 • #10000 grit – Ultra finom szemcseméretű fenőkő, mely a már nagyon éles kések, szerszámok élének további finomítására, polírozására, extrém magas vágóképesség elérésére ajánlott. Alkalmazásával tükörpolírozott élű, rendkívüli vágóképességű pengéket kapunk. Életlen pengék esetében feltétlenül szükséges finom, illetve extra finom szemcseméretű fenőkővel megteremteni az él alapjait. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 0,9 micron.

Jellemzők:

 • Nagy mérete, extra nagy munkafelülete (20*7 cm) megalapozza sokoldalú felhasználhatóságát, akár nagyobb, hosszabb pengék esetében is.
 • A fenőkő állvány használat során elemeli a fenőkövet a munkafelületről, így az élezés pontosabbá és kényelmesebbé válik. Használaton kívül az állvány, a fenőkő és a gyémánt fenőkő tisztító tárolódobozaként használható.
 • A csúszásgátló gumitalp segít megakadályozni, hogy a fenőkő élezés során elmozduljon a munkafelületen (amennyiben állvány nélkül használjuk).
 • A gyémánt fenőkőtisztító segít fenntartani a fenőkövek hatékonyságát, hiszen használatával könnyen eltávolíthatók a finomabb fenőkövek felületén az élezés során esetlegesen lerakódó apró fémszemcsék, ezáltal könnyedén felfrissíthető a fenőkövek felülete.
 • A fenőkő a legmagasabb minőségű aluminimum oxidból (más néven nemeskorundból) készült, mely a gyémánt utáni legkeményebb csiszolóanyag, így az élezés hatékonysága garantált.

A gyártóról:

A TAIDEA, a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártójaként, a prémium minőségű alapanyagok felhasználása mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi minőségi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít. Számos szabadalom köthető a gyártóhoz, működésükre kiemelten jellemző az innováció.

Használata:

A fenőkövet használat előtt helyezze vízbe, áztassa be kb. 10-15 percig, majd használat során is mindig tartsa nedvesen a felületét (a felületén álljon meg a víz). Használat során ne nyomja nagy erővel a pengét a fenőkőre, mert ez a fenőkő és az él károsodását is eredményezheti. Ez egy prémium minőségű fenőkő, az élezési hatékonysághoz nem szükséges nagy nyomást kifejteni. Használat után öblítse le alaposan a fenőkövet folyó víz alatt, majd hagyja teljesen kiszáradni szobahőmérsékleten (ez akár 1-3 napig is eltarthat). Használatát elsősorban vizes fenőkőként ajánljuk, ugyanakkor használható olajos fenőkőként is, de amennyiben egyszer olajjal használjuk, a jövőben kizárólag olajjal használható. A csúszásmentes gumitalp/tartó a legtöbb esetben megfelelő tapadást biztosít a munkapulton, ugyanakkor, amennyiben indokolt, érdemes egy megnedvesített konyharuhát leteríteni a munkapultra, és arra helyezni a gumitalpba/tartóba állított fenőkövet.

 

Vélemények

5.00
3 értékelés
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2023. 12. 04.
Kiváló termék. Borotvaéles lett használatától a késem.
|
2022. 12. 17.
Kiváló minőségű termék, profi ügyfélszolgálat, ajánlom!
|
2022. 07. 03.
Nagy megelégedéssel vettem át a terméket, mely maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket.
Második alkalommal rendeltem erről az oldalról élező követ. A prémium minőségű konyhai késeimet és a szintén prémium minőségű vadászkéseimet élezem ezekkel a kövekkel, melynek használata ugyan odafigyelést igényel, de az eredmény önmagáért beszél.....

Paraméterek

Mérete (fenőkő) 20,0 * 7,0 * 2,4 cm
Szemcseméret #3000 - extra finom / #10000 - ultra finom
Csiszolóanyag Nemeskorund (alumínium-oxid)
Extra 1 Fenőkő állvány / tartó
Extra 2 Csúszásgátló talp
Extra 3 Gyémánt fenőkőtisztító