Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TAIDEA Fenőkő készlet / Késélező készlet | XXL PRO TOP | #400/1000 + #3000/10000 Nagyméretű fenőkövek + Állvány/tárolódoboz + Kiegészítők

41.660 Ft
29.990 Ft
11.670 Ft 28%
A TAIDEA, a HAIDU és a JMB készletek (csomagajánlatok) esetében az eredeti ár a készletet (csomagajánlatot) alkotó termékek árainak összege. A kedvezményes csomagajánlat a készlet erejéig, ill. visszavonásig érvényes.
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-SET-W012
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Szállítási díj: 1.190 Ft
(5)

Termékleírás

Gondosan összeválogatott, nagyméretű professzionális fenőkő készlet, hasznos kiegészítőkkel, mely kések és szerszámok széleskörű élezési feladatainak nagy hatékonyságú, minőségi megoldását teszi lehetővé. Az extra nagy munkafelület professzionális élezési lehetőséget biztosít akár az átlagosnál hosszabb kések, illetve szélesebb vágóéllel rendelkező szerszámok esetében is.

A készletben található 2 darab kombinált fenőkő 4 féle szemcseméretet biztosít, így lehetővé teszi a kések és szerszámok élezését a közepes finomságú élezési fázistól az ultra finom él kialakításáig.

A mellékelt kiegészítők (állvány/tárolódoboz, csúszásgátló gumitalp, gyémánt fenőkőtisztító, élszögtartó, gyémánt fenőkő síkoló) segítségével az élezésben kevésbé tapasztaltak is kiváló eredményeket érhetnek el.

A készlet tartalma:

2 db kombinált/kétoldalú fenőkő (20*7 cm élezőfelület)

2 db állvány/tárolódoboz

2 db csúszásgátló gumitalp

2 db gyémánt fenőkőtisztító

1 db élszögtartó

1 db gyémánt fenőkő síkoló

Milyen élezési feladatokra használható:

#400 grit – Közepesen durva szemcseméretű fenőkő, melynek használatával kijavíthatók a kések, szerszámok élén keletkezett kisebb csorbulások, apróbb kitöredezettségek, valamint helyreállítható az élszög. Tompa, illetve enyhén sérült élű kések, szerszámok élezését javasolt ezzel a fenőkővel kezdeni. Használatával teljesen új él alakítható ki, közepes mennyiségű anyagot választunk le viszonylag rövid idő alatt. Jó alapot teremt finom fenőkövek alkalmazása előtt. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 40 micron.

#1000 grit – Közepesen finom szemcseméretű fenőkő, mely az eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések, szerszámok élezéséhez, karbantartásához az egyik legáltalánosabban ajánlható, legsokoldalúbb fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes szemcseméretű fenőkő használata. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 16 micron.

#3000 grit – Extra finom szemcseméretű fenőkő, mely az alapvetően már éles kések, szerszámok élének további finomítására, vágóképességének további határozott növelésére ajánlott. Alkalmazásával már nagyon finom élű, borotvaéles pengéket kapunk. Jó alapot teremt ultra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Életlen pengék esetében feltétlenül javasolt finom szemcseméretű fenőkővel megteremteni az él alapjait. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 5 micron.

#10000 grit – Ultra finom szemcseméretű fenőkő, mely a már nagyon éles kések, szerszámok élének további finomítására, polírozására, extrém magas vágóképesség elérésére ajánlott. Alkalmazásával tükörpolírozott élű, rendkívüli vágóképességű pengéket kapunk. Életlen pengék esetében feltétlenül szükséges finom, illetve extra finom szemcseméretű fenőkővel megteremteni az él alapjait. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 0,9 micron.

Jellemzők:

• Mérete, nagy munkafelülete (20*7 cm) megalapozza sokoldalú felhasználhatóságát, akár nagyobb, hosszabb pengék esetében is.

• A fenőkő állvány használatával az fenőkő munkafelülete magasabbra kerül, ezáltal könnyebben, pontosabban tartható a kívánt élszög, így az élezés gyorsabbá, hatékonyabbá válik. Az állvány tárolódobozként is funkcionál, melyben a fenőkő és a gyémánt fenőkőtisztító is elhelyezhető.

• A csúszásgátló gumitalp segít megakadályozni, hogy a fenőkő élezés során elmozduljon a munkafelületen (amennyiben állvány nélkül használjuk).

• A gyémánt fenőkőtisztító használata a finomabb fenőköveken elengedhetetlen, hiszen az élezés során a finom élezőszemcsék közé lerakódott fémrészecskéket el kell távolítani, csakis így tartható fenn a fenőkő élezési hatékonysága. Ezen felül a fenőkő felületén a használat során keletkező kisebb egyenetlenségek korrigálásában is segít. Használata előtt a fenőkövet áztassa be vízbe.segít fenntartani a fenőkövek hatékonyságát, hiszen használatával könnyen eltávolíthatók a finomabb fenőkövek felületén az élezés során esetlegesen lerakódó apró fémszemcsék, ezáltal könnyedén felfrissíthető a fenőkövek felülete.

• Az élszögtartó segéd segít az élezésben járatlanabbaknak is abban, hogy az élezés alatt folyamatosan ugyanolyan szögben tartsák a kést a fenőkövön, mely a hatékony élezés alapját jelenti. Használatával könnyen megszerezhető az a rutin, mellyel pontosan tartani tudjuk az élszöget, így használata később akár el is hagyható.

• A gyémánt fenőkő síkoló egy magas minőségű, a gyémántszemcsék extrém csiszolóhatásának köszönhetően kiemelkedő csiszolási hatékonysággal rendelkező fenőkő karbantartó eszköz! Kétféle szemcseméretű gyémánt csiszolólapot tartalmaz, egyet a durvább síkoláshoz (#220) és egyet a finomabb kiegyenlítéshez, illetve a fenőkő felületének felfrissítéséhez (#360). A gyémántbevonatú síkolólap egyszerűen megfordítható, erős mágnesek rögzítik.

• A fenőkő a legmagasabb minőségű aluminimum oxidból (más néven nemeskorundból) készült, mely a gyémánt utáni legkeményebb csiszolóanyag, így az élezés hatékonysága garantált.

A gyártóról:

A TAIDEA, a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártójaként, a prémium minőségű alapanyagok felhasználása mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi minőségi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít. Számos szabadalom köthető a gyártóhoz, működésükre kiemelten jellemző az innováció.

Használata:

A fenőkövet használat előtt helyezze vízbe, áztassa be kb. 10-15 percig, majd használat során is mindig tartsa nedvesen a felületét (a felületén álljon meg a víz). Használat során ne nyomja nagy erővel a pengét a fenőkőre, mert ez a fenőkő és az él károsodását is eredményezheti. Ez egy prémium minőségű fenőkő, az élezési hatékonysághoz nem szükséges nagy nyomást kifejteni. Használat után öblítse le alaposan a fenőkövet folyó víz alatt, majd hagyja teljesen kiszáradni szobahőmérsékleten (ez akár 1-3 napig is eltarthat). Használatát elsősorban vizes fenőkőként ajánljuk, ugyanakkor használható olajos fenőkőként is, de amennyiben egyszer olajjal használjuk, a jövőben kizárólag olajjal használható. A csúszásmentes gumitalp/tartó a legtöbb esetben megfelelő tapadást biztosít a munkapulton, ugyanakkor, amennyiben indokolt, érdemes egy megnedvesített konyharuhát leteríteni a munkapultra, és arra helyezni a gumitalpba állított fenőkövet.

Vélemények

5.00
5 értékelés
(5)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2024. 01. 16.
Kiváló eszközök és kövek. Az élszögtartó nagyon jó kis segédeszköz. A doboz kiváló megoldás a kő kényelmes magasságához, remek a csúszásgátló is.
A fenőkő csiszoló szerszám szuper,
|
2023. 11. 19.
Először rendeltem az oldalról, minden rendben ment. Ez az első fenőkő szettem, és egyáltalán nem csalódtam. Minőségi termék, az élszögtartóval egyszerű a használata és a végeredmény tényleg a borotvaéles kés. Természetesen a késélezést gyakorolni kell, de első nekifutásra is hihetetlen a végeredmény és ez a kövek minőségének köszönhető.
|
2023. 05. 19.
Borotva élezésben kértem tanácsot a bolttól. A válasz szinte azonnal jött. Mindent részletesen elmagyaráztak és ezzel együtt ajánlották a terméket. Bár minden boltnál így menne! Köszönöm.
|
2022. 10. 04.
Már korábban meg kellett volna vennem, nagyot léptem a kés élezésben!
|
2022. 07. 26.
Profi cucc!

Paraméterek

Fenőkövek finomsága (JIS) #400/1000 és #3000/10000
Fenőkövek mérete 20*7 cm
Fenőkövek anyaga Alumínium-oxid (nemeskorund)
Extra 1 Élszögtartó segéd
Extra 2 Gyémánt fenőkőtisztító (2 db)
Extra 3 Csúszásmentes szilikon talp (2 db)
Extra 4 Állvány/tárolódoboz (2 db)
Extra 5 Gyémánt fenőkő síkoló