Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TAIDEA Fenőkő készlet / Késélező készlet | SELECT | #240/1000/3000 Fenőkövek + Kiegészítők

29.350 Ft
17.990 Ft
11.360 Ft 39%
A TAIDEA, a HAIDU és a JMB készletek (csomagajánlatok) esetében az eredeti ár a készletet (csomagajánlatot) alkotó termékek árainak összege. A kedvezményes csomagajánlat a készlet erejéig, ill. visszavonásig érvényes.
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-SET-W006
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Szállítási díj: 1.190 Ft
(7)

AJÁNLOTT KÉSÉLEZŐK:

HAIDU fenőkő, HCR 250 | #250 - Durva | 23*7 cm

Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
10.790 Ft

HAIDU fenőkő, HCR 600 | #600 - Közepes | 23*7 cm

Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
11.790 Ft

Termékleírás

Gondosan összeválogatott fenőkő készlet, hasznos kiegészítőkkel, mely kések és szerszámok széleskörű élezési feladatainak nagy hatékonyságú, minőségi megoldását teszi lehetővé.

A készletben található 3 darab fenőkő 3 féle szemcseméretet biztosít, így lehetővé teszi a kések és szerszámok élezését a durva élezési fázistól az extra finom él kialakításáig.

A mellékelt kiegészítők (csúszásgátló gumitalp, tisztítókő, élszögtartó) segítségével az élezésben kevésbé tapasztaltak is kiváló eredményeket érhetnek el.

A készlet tartalma:

3 db fenőkő (18*6 cm élezőfelület)

3 db csúszásgátló gumitalp

1 db tisztítókő

1 db élszögtartó

Milyen élezési feladatokra használható:

#240 grit – Durva szemcseméretű fenőkő, melynek használatával kijavíthatók a kések, szerszámok élén keletkezett nagyobb csorbulások, kitöredezettségek, valamint helyreállítható az él, és igény szerint kialakítható teljesen új élszög. Nagyon tompa, illetve sérült élű kések, szerszámok élezését javasolt ezzel a fenőkővel kezdeni. Használatával teljesen új él alakítható ki, nagy mennyiségű anyagot választunk le rövid idő alatt. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 65 micron.

#1000 grit – Közepesen finom szemcseméretű fenőkő, mely az eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések, szerszámok élezéséhez, karbantartásához az egyik legáltalánosabban ajánlható, legsokoldalúbb fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes szemcseméretű fenőkő használata. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 16 micron.

#3000 grit – Extra finom szemcseméretű fenőkő, mely az alapvetően már éles kések, szerszámok élének további finomítására, vágóképességének további határozott növelésére ajánlott. Alkalmazásával már nagyon finom élű, borotvaéles pengéket kapunk. Jó alapot teremt ultra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Életlen pengék esetében feltétlenül javasolt finom szemcseméretű fenőkővel megteremteni az él alapjait. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 5 micron.

Jellemzők:

• Mérete, nagy munkafelülete (18*6 cm) megalapozza sokoldalú felhasználhatóságát, akár nagyobb, hosszabb pengék esetében is.

• A csúszásgátló gumitalp segít megakadályozni, hogy a fenőkő élezés során elmozduljon a munkafelületen (amennyiben állvány nélkül használjuk).

• A tisztítókő segít fenntartani a fenőkövek hatékonyságát, hiszen használatával könnyen eltávolíthatók a finomabb fenőkövek felületén az élezés során esetlegesen lerakódó apró fémszemcsék, ezáltal könnyedén felfrissíthető a fenőkövek felülete.

• Az élszögtartó segéd segít az élezésben járatlanabbaknak is abban, hogy az élezés alatt folyamatosan ugyanolyan szögben tartsák a kést a fenőkövön, mely a hatékony élezés alapját jelenti. Használatával könnyen megszerezhető az a rutin, mellyel pontosan tartani tudjuk az élszöget, így használata később akár el is hagyható.

• A fenőkő a legmagasabb minőségű aluminimum oxidból (más néven nemeskorundból) készült, mely a gyémánt utáni legkeményebb csiszolóanyag, így az élezés hatékonysága garantált.

A gyártóról:

A TAIDEA, a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártójaként, a prémium minőségű alapanyagok felhasználása mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi minőségi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít. Számos szabadalom köthető a gyártóhoz, működésükre kiemelten jellemző az innováció.

Használata:

A fenőkövet használat előtt helyezze vízbe, áztassa be kb. 10-15 percig, majd használat során is mindig tartsa nedvesen a felületét (a felületén álljon meg a víz). Használat során ne nyomja nagy erővel a pengét a fenőkőre, mert ez a fenőkő és az él károsodását is eredményezheti. Ez egy prémium minőségű fenőkő, az élezési hatékonysághoz nem szükséges nagy nyomást kifejteni. Használat után öblítse le alaposan a fenőkövet folyó víz alatt, majd hagyja teljesen kiszáradni szobahőmérsékleten (ez akár 1-3 napig is eltarthat). Használatát elsősorban vizes fenőkőként ajánljuk, ugyanakkor használható olajos fenőkőként is, de amennyiben egyszer olajjal használjuk, a jövőben kizárólag olajjal használható. A csúszásmentes gumitalp/tartó a legtöbb esetben megfelelő tapadást biztosít a munkapulton, ugyanakkor, amennyiben indokolt, érdemes egy megnedvesített konyharuhát leteríteni a munkapultra, és arra helyezni a gumitalpba állított fenőkövet.

Vélemények

5.00
7 értékelés
(7)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2024. 02. 08.
|
2024. 01. 20.
A termék nagyon rendben van. Könnyen penge élességűre tudtam fenni a késeket.
|
2024. 01. 18.
|
2023. 04. 04.
YouTube videók alapján történt az első élezés a termékkel és az eredmény tökéletes éles kések és metszőolló. Profi termékek, profi csomagolás, érződik a minőség minden darabon.
|
2023. 02. 14.
Kiváló termék. Nagyon jól lehet vele élezni. Nagyon elégedett vagyok.
|
2023. 01. 05.
Tökéletes fenőkő készlet!!!!
|
2022. 12. 10.
Valóban nagyon könnyen kezelhető, a kések nagyon élesek! Sokkal elégedettebb vagyok, mint reméltem!

Paraméterek

Fenőkövek finomsága (JIS) #240 + #1000 + #3000
Fenőkövek mérete 18*6*1,4 cm
Fenőkövek anyaga Alumínium-oxid (nemeskorund)
Extra 1 Élszögtartó segéd
Extra 2 Csúszásmentes szilikon talp (3 db)
Extra 3 Tisztítókő