Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TAIDEA fenőkő | #180/600 | Durva/Közepes kombinált fenőkő + csúszásmentes talp

9.390 Ft
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-TG6618
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Szállítási díj: 1.190 Ft
(4)

Termékleírás

A TAIDEA #180/600 kombinált fenőkő egy kiemelkedő minőségű, kellően nagy méretű kétoldalú fenőkő, durva (#180) és közepes (#600) oldalakkal. A fenőkő mindkét oldala a legmagasabb minőségű alumínium-oxid (nemeskorund) csiszolószemcsékből épül fel, mely a gyémánt utáni legkeményebb csiszolóanyag, így rendkívül hatékony élképzést tesz lehetővé. A fenőkő a kések élezése mellett, természetesen tökéletesen alkalmas szerszámok (pl. vésők, gyalukések) és borotvák professzionális élezésre is. A fenőkőhöz mellékelt csúszásmentes szilikon talp segít az élezést egyszerűbbé és biztonságosabbá tenni.

Kombinált, kétoldalú kialakítás --> Praktikus és helytakarékos megoldás – Kétféle finomságú élezőfelület, így hatékonyan tudunk alkalmazkodni az él aktuális állapotához:

  • #180 grit – Durva szemcseméretű fenőkő, melynek használatával kijavíthatók a kések, szerszámok élén keletkezett nagyobb csorbulások, kitöredezettségek, valamint helyreállítható az él, és igény szerint kialakítható teljesen új élszög. Nagyon tompa, illetve sérült élű kések, szerszámok élezését javasolt ezzel a fenőkővel kezdeni. Használatával teljesen új él alakítható ki, nagy mennyiségű anyagot választunk le rövid idő alatt. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 70 micron.
  • #600 grit – Közepes szemcseméretű fenőkő, melynek használatával kijavíthatók a kések, szerszámok élén keletkezett kisebb csorbulások, apróbb kitöredezettségek, valamint helyreállítható az élszög. Tompa kések és szerszámok élezését javasolt ezzel a fenőkővel kezdeni. Erősebben sérült élek élezéséhez szükséges lehet egy-két fokozattal durvább fenőkő használata is előzetesen. Alkalmazásával már határozott él alakítható ki, mely ugyan még messze áll a borotvaélestől, de már használható élt ad. Jó alapot teremt finom fenőkövek alkalmazása előtt. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 29 micron.

Csúszásmentes szilikon talp --> Biztonságos használat – Nagyon fontos, hogy a fenőkő a használat során ne mozduljon el a munkafelületen, hiszen ezáltal az élezés folyamata biztonságosabb, kényelmesebb, és sokkal pontosabb! Ezen felül a csúszásmentes szilikon talp óvja a fenőkövet a sérülésektől is.

Nagy méretű munkafelület --> Kényelmesebb munkavégzés – A fenőkő munkafelülete kellően nagy méretű ahhoz, hogy akár egy hosszú pengéjű kést, vagy egy szélesebb élű szerszámot is kényelmesen megélezhessünk vele.

Prémium nemeskorund csiszolószemcsék --> Kiemelkedő csiszolási hatékonyság – A korund (alumínium oxid), a gyémánt utáni legkeményebb, egyben a legkorszerűbb csiszolóanyag, így ezzel a fenőkővel villámgyorsan és prémium minőségben megélezhetők a kések, szerszámok! A gyártáshoz kizárólag a legmagasabb minőségű, válogatott nemeskorundot használják fel, így garantálható a homogén szemcseszerkezet, és az extra magas és egyenletes csiszolóhatás!

Gyártási csúcstechnológia --> Garantáltan kiemelkedő minőség – A TAIDEA, mint a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártója, a prémium minőségű alapanyagok mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít!

Vizes élezési technológia --> Tiszta munkakörnyezet – Ez a fenőkő vizes használat mellett nyújt optimális élezési teljesítményt, így használat előtt 20-25 percig helyezze víz alá, hogy a fenőkő pórusai megtelhessenek vízzel, valamint a teljes élezési folyamat során is tartsa nedvesen felületét. Szemben az olajos használatú fenőkövekkel, itt nem szükséges drága élezőolajokat beszerezni, valamint a munkakörnyezetünket sem olajozzuk össze.

 

A termékkép(ek)en látható kés és az élszögtartó segéd nem részei az ajánlatnak, azok kizárólag a használat bemutatásának céljából szerepelnek a kép(ek)en.

Vélemények

5.00
4 értékelés
(4)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 12. 13.
Teljesen kezdő késélező kezében is teszi a dolgát a kő ! (néhány videó megtekintését követően teljesen tompa pengéből papírt vágó kést tudtam csinálni)
Sok gyakorlást követően biztosan hasznos dolog lesz a konyhában.
|
2020. 08. 28.
Asztalos vagyok, a hagyományos értelemben, aki még gyaluval és vésővel dolgozik. Fontos, hogy ezek a szerszámok legalább olyan élesek legyenek - ha nem élesebbek - mint a konyhai kések, vagy akár a beretva :) Ezek a kövek az alapjai ennek a feltételnek. Tökéletesen sík, ami nagyon fontos az élképzésben.
|
2020. 04. 03.
Két különböző követ választottam. Ezzel a durvábbal a nagyon kicsorbult és az éppen élét vesztett késeket igazítom ki, majd a finomabbakkal tökéletes élet lehet készíteni. Minőségi termék!
|
2020. 01. 14.
A célnak megfelelő jó minőségű kő, gyors élvezést biztosít. Köszönöm szépen.

Paraméterek

Mérete (fenőkő) 18,0 * 6,0 * 2,8 cm
Szemcseméret #180 - durva / #600 - közepes
Csiszolóanyag Nemeskorund (alumínium-oxid)
Súlya 690 gr
Extra 1 Csúszásmentes talp