Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TAIDEA YOYAL Szögvezetős élezőrendszer | 4 db gyémánt élezőlap | 4 finomsági fokozat #360/600/800/1000 | TY1811

16.390 Ft
13.990 Ft
2.400 Ft 15%
Az eredeti ár a gyártó által javasolt bruttó fogyasztói ár. A kedvezményes ár 2023. január 31-ig, de legfeljebb a készlet erejéig érvényes.
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-TY1811
Szállítási díj: 490 Ft
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Önnél lesz: 2023. január 31.
(19)

Termékleírás

TAIDEA YOYAL TY1811 szögvezetős késélező rendszer használatával könnyedén és kényelmesen alakítható ki a tökéletes él késeinken és zsebkéseinken, így nagyszerű megoldást jelent azok számára, akik tökéletesen kialakított borotvaélt szeretnének késeikre, ugyanakkor nincs meg a kellő gyakorlatuk (vagy akár kedvük) ahhoz, hogy mindezt hagyományos fenőkövekkel érjék el. A praktikus hordtáskában az élezőrendszert akár egy túrára vagy vadászatra is magunkkal vihetjük. A késélező rendszerrel könnyedén beállíthatjuk a kívánt élszöget, melyet a fix szögben vezetett élezőrudak révén az egész élezési folyamat során pontosan tartani tudunk, így a kések élezése gyerekjáték lesz, ráadásul mindig tökéletes eredményt tudunk elérni! A 4 féle különböző finomságú (#360/600/800/1000) és rendkívül magas csiszolóhatású gyémánt élezőlapnak köszönhetően gyorsan, hatékonyan végezhetünk az élezéssel. A kések befogatása és cseréje is végtelenül egyszerű az erős rugós megoldásnak köszönhetően, ráadásul - a legtöbb élezőrendszertől eltérően - az él két oldalának élezése egy befogatással megoldható, nem szükséges a kés megfordítása, ezzel időt és vesződséget takaríthatunk meg. Az élező használható akár kézben tartva, akár egy munkafelületen megtámasztva. A kialakítható élszögek oldalanként 20, 25 és 30 fokosak, melyek tökéletesek zsebkésekhez és vadászkésekhez, ugyanakkor a rendszer (kisebb) konyhai kések élezéséhez is kiválóan alkalmas.

 

A TAIDEA YOYAL TY1811 Szögvezetős élezőrendszer jellemzői:

Négyféle finomságú élezőfelület – Hatékonyan tudunk alkalmazkodni az él aktuális állapotához!

  • #360 grit (durva) – Az él durvább sérüléseinek, csorbulásainak kijavítására, továbbá a nagyon tompa kések gyors alapozó élezésére.
  • #600 grit (közepes) – Az él finomítására, sorjázására, illetve átlagos állapotú kések indító élezésére.
  • #800 grit (középfinom) – Az enyhén tompa él mindennapos, általános karbantartására, valamint a 2. fokozat használata utáni további élsimításra, finomításra.
  • #1000 grit (finom) – Az enyhén tompa él mindennapos, általános karbantartására, valamint a 3. fokozat használata utáni további élsimításra, finomításra.

Szabadalmaztatott késbefogó szerkezet – A késbefogó pofába rendkívül egyszerűen, mégis nagyon stabilan befogathatók a kések, zsebkések. A befogó pofák belső felülete gumival borított, mely megakadályozza a kések karcolódását, valamint segíti a még stabilabb, ugyanakkor kíméletes szorítást is.

Nagy méretű, stabil markolat – Nagyon fontos, hogy élezés során a kés stabilan álljon, melyet a rendszer masszív kialakítása, nagy méretű markolata és letámasztható talprésze biztosít számunkra!

Két oldal élezése egyetlen befogatással – A rendszer praktikus kialakítása révén nem szükséges a két oldal élezése között a kést kiszerelni, megfordítani és visszaszerelni a rendszerbe, mivel a kétoldalú, szimmetrikus kialakításnak köszönhetően a kés mindkét oldalát tudjuk élezni, egyetlen befogatással.

Élszög állítási lehetőség – Az élezési élszög a furatoknak köszönhetően egy mozdulattal állítható 20 és 30 fok között.

Jobbos/balos kialakítás – A rendszer szimmetrikus kialakításnak köszönhetően a késélezőt a jobb- és a balkezesek egyaránt használni tudják!

Egyszerű karbantartás – A késélező nem igényel különösebb karbantartást. Az élezés során keletkező finom fémszemcséket egyszerűen seperje le az élezőfelületekről (pl. egy nem használt fogkefével vagy finom körömkefével). Az élezőfelületeket ne mossa le vízzel, kizárólag száraz tisztítás és használat ajánlott.

Gyártási csúcstechnológia --> Garantáltan kiemelkedő minőség – A TAIDEA, mint a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártója, a prémium minőségű alapanyagok mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít!

 

A TAIDEA YOYAL TY1811 Szögvezetős élezőrendszer használata:

0. A hordtáskában található alkatrészeket helyezzük magunk elé a munkafelületre. Jelen használati utasítás sorszámai követik a termékhez mellékelt idegen nyelvű használati utasítás számozott képein látható mozzanatokat.

1. A késélező rendszer nagyméretű fődarabjának (markolatának)  felső részét tartsuk egyik kezünkben, míg másik kezünkkel az alsó részt az óramutató járásával ellentétes irányban forgatva, enyhén lazítsunk a késrögzítő pofákon.

2. Miután enyhén lazítottunk a beszorító pofákon, az alsó részt támasszuk meg egy stabil felületen, a felső részt pedig nyomjuk lefelé, így a pofák szétnyílnak, és a kés behelyezhető lesz a pofák közé.

3. Helyezzük a kést gerincével lefelé a pofák közé, és engedjük vissza a felső részt, ezáltal a pofák zárnak, és rögzítik a kést.

4. A még stabilabb befogás érdekében tartsuk a felső részt a kezünkben, míg másik kezünkkel az alsó részt tekerjük az óra járásával megegyező irányban, ezáltal szorosabbra zárjuk a pofákat (ez tulajdonképpen az első pontban elvégzett művelet ellentéte).

5. Helyezzük be a tartóba a pofák alatt kialakított nyílásokba mindkét oldalra az "L" alakú szögvezető segédeket, valamint helyezzük be a stabilabb tartást segítő talpat is.

6. Tekerjük be a fém vezetőszárakat az élezőrudakba.

7. Az élezőszárat helyezzük a szögvezető segéd megfelelő furatába, melyen jelölve vannak az alkalmazható élszögek. Ezután az élezést megkezdhetjük. Az élezőrudakat mozgassuk a kés hegyétől indulva a kés markolatának irányába, Használjuk a lehető legnagyobb felületet az élezőrúdon az egyenletes kopás érdekében. Ne nyomjuk erősen az élezőrudat a kés élére, finom mozdulatokkal élezzünk. A kialakítandó él igényeihez igazodva, haladjunk a durvább élezőrudaktól a finomabbak felé.

8. Az élezés befejezése után az élező darabjait tisztítsuk meg egy finom kefével, és helyezzük vissza a hordtáskába a következő élezésig.

 

Figyelem! A késélezés veszélyes munkafolyamat, minden esetben körültekintően kell eljárni, vigyázzunk a saját és a környezetünkben lévők biztonságára! Soha ne hagyjuk kést befogatva a tartóba, ha nem használjuk az élezőt, ez könnyen balesetet okozhat! Gyermekek lehetőség szerint ne tartózkodjanak a közelben az élezés során.

 

A termékkép(ek)en látható kés nem része az ajánlatnak, az kizárólag a használat bemutatásának céljából szerepel a kép(ek)en.

Paraméterek

Mérete kb. 22,0 * 11,1 * 6,6 cm
Élezőfelületek mérete 10*2 cm (*4 db)
Súlya 510 gr
Élezőfelület Gyémánt (#360 + #600 + #800 + #1000)
Anyaga Műanyag + Fém
Extra Hordtáska

Vélemények

4.95
19 értékelés
(18)
(1)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 04. 19.
A terméket gyorsan megkaptam. A késeim néhány perces foglalkozás után elég élesek lettek a papírteszthez. Egyszerű használni.
|
2022. 02. 12.
|
2021. 12. 28.
A webáruház vevőbarát,átlátható,pontos megbízható ajánlom másoknak is.
A termék könnyen használható a leírásnak megfelelő.
|
2021. 07. 18.
Könnyen és precízen megélezhető vele a kés pengéje, gyors szállítás.
|
2020. 12. 17.
A termék tökéletesen megfelel számomra. Könnyen áttekinthető a webáruház.Szuper gyors szállítás jellemzi a boltot.
|
2020. 12. 02.
Nagyon jó termék. A webáruház is pontos megbízható ajánlom másoknak is.
|
2020. 11. 22.
Megbízható Webáruház, gyors, pontos ügyintézés, kiváló minőségű termék.
|
2020. 10. 08.
A termék ára és minősége tökéletesen megfelelt számomra.
Minőségi masszív szerkezet.
|
2020. 07. 12.
Kiváló!
|
2020. 07. 11.
|
2020. 07. 02.
Nagyon jó cucc! Az tetszik benne, hogy a kés mindkét oldalát lehetélezni egy befogatással. Meg az is tényleg nagyon jó, ahogy be lehet fogatni, sokkal egyszerűbb mint a többi hasonló élező. Ráadásul nagyon erősen tartja a kést. Az eredmény magáért bszél, brutál jó!
|
2020. 06. 07.
Remek!!!! Tényleg nagyon gyorsan küldi a cég, köszönet érte! Maga a termék is kifogástalan! Meglepődtem, mennyire jó ez a befogatási módszer! Nem kell kinlódni, pillanat alatt be lehet fogatni a kést és nagyon stabilan tartja (a markolattal lehet még tovább szorítani, ahogy a leírásban is van). Köszönöm!
|
2020. 03. 16.
Testvéremnek vettem ajándékba, azóta nem csak a saját bicskáit, hanem az enyémeket is megélezte! Nagyon jó kis szerkezet, magamnak is gondolkozok egyen
|
2020. 02. 17.
Csillagos ötös (mert 6-ost nem lehet adni)
|
2020. 02. 04.
|
2020. 01. 24.
Villámgyorsan megkaptam (2 napon belül). + bicskát megéleztem vele, spyderco-kat, remek éle lett mindegyiknek! Nagyon jó a befogató rendszer, sokkal jobb és egyszerűbb, mint amiket lehet mást kapni
|
2020. 01. 08.
Zseniális termék, ráadásul az ára is több mint kedvező!!! Nagyon jó vétel, ajánlom!
|
2019. 12. 30.
|
2019. 12. 14.