Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

HAIDU HCZ Fenőkő készlet | Kompakt méret - 16*4 cm | #250/#1000/#3000 | Kiegészítőkkel (állvány, síkolókő, élszögtartó)

31.390 Ft
21.990 Ft
9.400 Ft 30%
Az eredeti ár a gyártó által javasolt bruttó fogyasztói ár. A kedvezményes ár 2023. szeptember 30-ig, de legfeljebb a készlet erejéig érvényes.
Gyártó HAIDU
Cikkszám HAI-SET-W001
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Szállítási díj: 990 Ft
(1)

Termékleírás

HAIDU HCZ Fenőkő készlet a HAIDU kompakt méretű (16 * 4 * 1,5 cm), vizes használatú, korundszemcsés kerámia fenőköveiből összeállított fenőkő készlet, melyet elsősorban kisebb vagy közepes méretű kések élezéséhez javasoljuk, maximum 18-20 cm-es pengehosszig. A fenőkövek egyik hosszanti oldala legömbölyített kiképzést kapott, mellyel a rekurzív pengék is jól élezhetők, illetve használhatók a fenőrudakhoz hasonlóan is. A készlethez mellékelt kiegészítők (fenőkő befogó állvány, síkolókő, élszögtartó segéd) az élezést hatékonyabbá, valamint kényelmesebbé teszik, így a profi felhasználók mellett az élezésben kisebb gyakorlattal rendelkezők is kiváló eredményt, gyors sikerélményt érhetnek el használatukkal.

A HAIDU HCZ Fenőkő készlet a következő fenőköveket tartalmazza:

  • HAIDU HCZ-250 fenőkő egy durva szemcseméretű, JIS #250-es finomságú fenőkő, melynek használatával kijavíthatók a kések, szerszámok élén keletkezett nagyobb csorbulások, kitöredezettségek, valamint helyreállítható az él, és igény szerint kialakítható teljesen új élszög. Nagyon tompa, illetve sérült élű kések, szerszámok élezését javasolt ezzel a fenőkővel kezdeni. Használatával teljesen új él alakítható ki, nagy mennyiségű anyagot választunk le rövid idő alatt. Tompa kések és szerszámok élezését javasolt ezzel a fenőkővel kezdeni. Jó alapot teremt finom fenőkövek alkalmazása előtt is.
  • HAIDU HCZ-1000 fenőkő egy finom szemcseméretű, JIS #1000-es finomságú fenőkő, mely az eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések, szerszámok élezéséhez, karbantartásához az egyik legáltalánosabban ajánlható, legsokoldalúbb fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes szemcseméretű fenőkő használata.
  • HAIDU HCZ-3000 fenőkő egy extra finom szemcseméretű, JIS #3000-es finomságú fenőkő, mely az alapvetően már éles kések, szerszámok élének további finomítására, vágóképességének további határozott növelésére ajánlott. Alkalmazásával már nagyon finom élű, borotvaéles pengéket kapunk. Jó alapot teremt ultra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Életlen pengék esetében feltétlenül javasolt finom szemcseméretű fenőkővel megteremteni az él alapjait.

A HAIDU HCZ Fenőkő készlet a következő kiegészítőket tartalmazza:

  • Fenőkő állvány - Használatával az fenőkő munkafelülete magasabbra kerül, ezáltal könnyebben, pontosabban tartható a kívánt élszög, így az élezés gyorsabbá, hatékonyabbá válik. A csüszasgátló gumi blokkoknak köszönhetően a fenőkő használat közben nem mozdul el a munkafelületen. (Gyártó: Taidea tec.)
  • Szilícium-karbid síkolókő - Elengedhetetlen a fenőkövek felületének síkba hozásához, karbantartásához, használat közbeni és utáni tisztításához. A munka előtt a fenőkövet és a síkolókövet is be kell áztatni vízbe 10-15 percig. Ezután a fenőkövet helyezzük a munkapultra, majd a síkolókő bordázott felét ráfordítva, csiszoló mozdulatokkal elvégezzük a fenőkő felületének kiegyenesítését illetve tisztítását. Alkalmazzunk enyhe nyomást a csiszolás során, ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy indokolatlanul nagy nyomást alkalmazva, a fenőkő megrepedhet! A munka során időnként öblítse le a fenőkövet és a síkolókövet is! (Gyártó: Taidea Tech.)
  • Élszögtartó segéd - Segít az élezésben járatlanabbaknak is abban, hogy az élezés alatt folyamatosan ugyanolyan szögben tartsák a kést a fenőkövön, mely a hatékony élezés alapját jelenti. Használatával könnyen megszerezhető az a rutin, mellyel pontosan tartani tudjuk az élszöget, így használata később akár el is hagyható. (Gyártó: Taidea Tech.)

A fenőkövek alumínium-oxid (korund) csiszolószemcsékből égetett kerámia fenőkövek. A korund a gyémánt utáni legkeményebb csiszolóanyag, így rendkívül hatékony élképzést tesz lehetővé. A fenőkövek a kések élezése mellett, természetesen tökéletesen alkalmasak szerszámok (pl. finom vésők) és borotvák élezésre is.

A HAIDU fenőkövek vizes használatú fenőkövek, azaz használatuk előtt szükséges vízbe áztatni őket 15-20 percig, és az élezés teljes folyamata során is vizesen kell tartani a felületüket, ez a hatékony élezés alapja! Használhatók olajos fenőköként is, de a leghatékonyabb teljesítményt vizes használat mellett nyújtják. Amennyiben egyszer már olajjal használtuk, a jövőben kizárólag olajjal használhatók. A száraz használatot kerüljük, mert a fenőkövek felülete felpolírozódhat. Vizes használat után a fenőkövet alaposan szárítsuk ki szobahőmérsékleten. A fenőkövek használat utáni megtisztítása (hosszabb használat során akár élezés közben is) erősen javasolt, mivel ez szükséges az élezési hatékonyság, valamint a fenőkövek sík felületének a fenntartásához. Ehhez a következő kiegészítőket ajánljuk: síkolókő, tisztítókő, gyémánt fenőkő tisztító.

A Haidu fenőkövek kézzel készült termékek, ezért a feltüntetett méretek tájékoztató jellegűek, a valós méret kisebb mértékben +/- eltérhet a jelzett méretektől. A fenőkövek felülete kis mértékben elérhet a síktól és tartalmazhatnak nagyobb csiszolószemcsét is a feltüntetettnél. A fenőkövek felületén apró lyukak, repedések előfordulhatnak, melyek a használhatóságot nem befolyásolják. A fenőkövek felülete első használat előtt durvábbnak tűnhet a jelzett szemcseméretnél, 2-3 alkalom használat szükséges lehet a jelzett szemcseméret érzékeléséhez. A Haidu fenőkövek égetett kerámia fenőkövek, leejtés esetén törhetnek, apró kagylós darabok válhatnak le róluk vagy darabokra törhetnek, kérjük gondosan kezelje a termékeket.

A termékképeken a fent felsoroltakon kívül esetlegesen megjelenő bármely kiegészítő nem része az ajánlatnak, kizárólag bemutatási, ill. dekorációs célt szolgál.

 

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2023. 05. 12.
A boltról: Minden gyorsan,gördülékenyen történt, nem lehet panaszom. A termékről: Amennyit használtam, úgy tűnik, tudja azokat a paramétereket ami a termékismertetőbe levan írva. Nem csalódtam.

Paraméterek

Mérete (fenőkövek) 16 * 4 * 1,5 cm
Szemcseméret #250/#1000/#3000 - durva/finom/extra finom
Csiszolóanyag Korund (alumínium-oxid)
Kiegészítő 1 fenőkő befogó állvány
Kiegészítő 2 síkolókő
Kiegészítő 3 élszögtartó segéd