Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TAIDEA YOYAL Outdoor késélező | 5 az 1-ben kialakítás | 3 élező fokozat | Karbid + Kerámia + Gyémánt élezők | Iránytű + Síp | TY1808

3.990 Ft
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-TY1808
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Szállítási díj: 1.190 Ft
(3)

Termékleírás

A TAIDEA YOYAL TY1808 outdoor késélező egy rendkívül sokoldalú élezőeszköz, melyen a 3 féle élező funkció (karbid, kerámia, gyémánt) mellett még egy iránytűt és egy vészhelyzetben alkalmazható sípot is találunk, így remek társunk lehet túrázások, kirándulások, vadászatok során! A tungsten karbid és a kerámia élezőpárok segítségével egyaránt elvégezhető a kések durva, nagyoló, valamint finom élezése is. A kihajtható, gyémántborítású kúpos élezőrúd segítségével remekül megélezhetők a fogazott pengéjű, illetve a rekurzív (visszahajló, konkáv) pengéjű kések is!  Az élező végén található acélgyűrű segítségével akár az övünkre, vagy hátizsákunkra is felakaszthatjuk ezt a sokoldalú élezőt!

 

A TAIDEA YOYAL TY1808 Outdoor késélező jellemzői és használata:

Tungsten karbid élezőfejAz él kialakításához - Használja ezt az élezőfejet a kés „V” alakú vágóélének helyreállításához, kialakításához, azaz élezéséhez! Sérült, kicsorbult, esetleg elhajlott élű kések élének előkészítéséhez, illetve a vágóél kialakításához, helyreállításához is ajánlott. A tungsten karbid élezőlapkák rendkívül kemény anyagból készülnek, így a keményebb késacélokat is gond nélkül megélezik!

Használata: Helyezze a kést a tungsten karbid élezőfej vájatába, és húzza végig maga felé a kést az élezőlapkák között néhányszor úgy, hogy az él teljes hosszában végigfusson az élezőlapkák között! Ne alkalmazzon nagy nyomást! („1” felirat jelöli)

Kerámia élezőfejAz él végső polírozásához - Használja ezt az élezőfejet a kés élének finomításához, polírozásához, a vágóképességének növeléséhez, miután az élt már előkészítette, illetve kialakította a Tungsten karbid élezőfej használatával! Jó élállapotú kések finom élezéséhez, fenéséhez elegendő lehet csak a kerámia fokozat használata, nem szükséges a Tungsten karbid fej alkalmazása előzetesen. A kerámia élezőrudak finom szemcséi csúcsminőségű alumínium oxidból (más néven nemeskorundból) készülnek, és rendkívüli hatékonysággal polírozzák a késacélokat!

Használata: Helyezze a kést a kerámia élezőfej vájatába, és húzza végig maga felé a kést az élezőlapkák között néhányszor úgy, hogy az él teljes hosszában végigfusson az élezőrudak között! Ne alkalmazzon nagy nyomást! („2” felirat jelöli.)

Gyémánt élezőrúdFogazott és rekurzív pengék élezéséhez - Használja ezt a kúpos kialakítású, gyémánt bevonatú élezőrudat fogazott és rekurzív (visszahajló vagy konkáv élű) pengéjű kések élezéséhez! Természetesen az élezőrúd tökéletesen alkalmas normál pengéjű kések élezéséhez is!

Használata: Hajtsa ki az élezőrudat, és helyezze azt a fogazott pengék vájataiba, és egyenként élezze meg vele a fogazatot. A kúpos kialakításnak köszönhetően az eltérő méretű fogazatok esetében is hatékonyan alkalmazható. Rekurzív és normál pengék élezéséhez normál élezőrúd formájában használható.  Ne alkalmazzon nagy nyomást!

 

Jobbos/balos kialakítás – Az élezőfejek szimmetrikus kialakításának köszönhetően a késélezőt a jobb- és a balkezesek egyaránt használni tudják!

Nagy méretű, ergonomikus markolat – Nagyon fontos, hogy élezés során a késélezőt biztonságosan meg tudjuk markolni, ez elengedhetetlen a sérülések elkerülése végett!

Egyszerű karbantartás – A késélező nem igényel különösebb karbantartást. Az élezés során keletkező finom fémszemcséket egyszerűen borítsa ki, finoman ütögesse ki az élezővájatokból! Az élezőfejeket nem mossa le vízzel, kizárólag száraz tisztítás ajánlott.

Gyártási csúcstechnológia --> Garantáltan kiemelkedő minőség – A TAIDEA, mint a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártója, a prémium minőségű alapanyagok mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít!

 

A termékkép(ek)en látható kés nem része az ajánlatnak, az kizárólag a használat bemutatásának céljából szerepel a kép(ek)en.

Vélemények

5.00
3 értékelés
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2021. 03. 19.
Praktikus, jól használható eszköz. Nekem bevált, csak ajánlani tudom.
|
2021. 01. 12.
Az eszköz ár/érték arányban nagyon jó. Ajánlom.
|
2021. 01. 09.
Kitűnő ! Jól használható és nem nehéz.
Elégedett vagyok vele.

Paraméterek

Élezőfelület 1 anyaga Tungsten karbid
Élezőfelület 2 anyaga Kerámia (nemeskorund)
Élezőfelület 3 anyaga Gyémánt (#600)
Markolat anyaga műanyag
Méret (összezárva) 135*3,8*1,6 cm
Extra 1 Iránytű
Extra 2 Síp
Tömege 53 gr