Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TAIDEA YOYAL Multifunkciós késélező | 4 az 1-ben kialakítás | 3 élező fokozat | Karbid + Kerámia + Gyémánt élezők | TY1406

6.490 Ft
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-TY1406
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Szállítási díj: 990 Ft
(2)

Termékleírás

TAIDEA YOYAL TY1406 multifunkciós késélező kompakt méretéből, könnyű és sokoldalú használhatóságából adódóan, a konyhakések élezésén túl, kiválóan szolgál minden vadászt, horgászt, túrázót, vagy csak egyszerűen minden késbarátot, akinek fontos, hogy kései mindig élesek legyenek! 3 típusú élezőt tartalmaz, egy tungsten karbid élezőpárt, egy kerámia élezőrúd párt, valamint egy gyémánt élezőlapot. A multifunkciós kialakításnak köszönhetően 4 féle élezésre használható: egyenes pengékhez, rekurzív pengékhez, fogazott pengékhez, valamint horgokhoz. Használhatjuk otthon a konyhában, de könnyű súlyának, kis méretének köszönhetően elfér a hátizsákban, vagy akár egy kabátzsebben is. Rendkívül sokoldalú, így használatával könnyedén megélezhető és élesen tartható minden zsebkés vagy vadászkés!

 

A TAIDEA YOYAL TY1406 Multifunkciós késélező jellemzői és használata:

Tungsten karbid élezőfejAz él kialakításához - Használja ezt az élezőfejet a kés „V” alakú vágóélének helyreállításához, kialakításához, azaz élezéséhez! Sérült, kicsorbult, esetleg elhajlott élű kések élének előkészítéséhez, illetve a vágóél kialakításához, helyreállításához is ajánlott. A tungsten karbid élezőlapkák rendkívül kemény anyagból készülnek, így a keményebb késacélokat is gond nélkül megélezik!

Használata: Helyezze a kést a tungsten karbid élezőfej vájatába, és húzza végig maga felé a kést az élezőlapkák között néhányszor úgy, hogy az él teljes hosszában végigfusson az élezőlapkák között! Ne alkalmazzon nagy nyomást! („1” felirat jelöli)

Kerámia élezőrudakAz él végső polírozásához - Használja az élezőrudakat a kés élének finomításához, polírozásához, a vágóképességének növeléséhez, miután az élt már előkészítette, illetve kialakította a karbid élezőfej használatával! Jó élállapotú kések finom élezéséhez, fenéséhez elegendő lehet csak a kerámia fokozat használata, nem szükséges a karbid élező alkalmazása előzetesen. A kerámia élezőrudak finom szemcséi csúcsminőségű alumínium oxidból (más néven nemeskorundból) készülnek, és rendkívüli hatékonysággal polírozzák a késacélokat! Használja ezeket a rudakat a rekurzív (visszahajló élű), valamint a fogazott pengék élezéséhez is.

Használata: Helyezze a kerámiarudakat a részükre kialakított nyílásokba, majd a kést függőlegesen tartva, húzza végig annak élét a rudakon, felváltva mindkét oldalt, ezáltal könnyedén és pontosan tudja tartani az élszöget! A fogazott pengékhez használja a rudak keskeny sarkait, a horgok élezéséhez pedig az élezővájatokat. Ne alkalmazzon nagy nyomást!

Gyémánt élezőlapAz él előkészítéséhez és javításához - Használja ezt a gyémánt bevonatú élezőlapot a sérült élű pengék javításához, élszalag kialakításához a finomabb élezés előtt!

Használata: A kést a megfelelő szögben tartva néhányszor húzza végig az élezőlapon, először az egyik, majd a másik oldalát!  Ne alkalmazzon nagy nyomást!

 

Jobbos/balos kialakítás – Az élezőfejek és rudak szimmetrikus kialakításának köszönhetően a késélezőt a jobb- és a balkezesek egyaránt használni tudják!

Nagy méretű, ergonomikus markolat – Nagyon fontos, hogy élezés során a késélezőt biztonságosan meg tudjuk markolni, ez elengedhetetlen a sérülések elkerülése végett!

Egyszerű karbantartás – A késélező nem igényel különösebb karbantartást. Az élezés során keletkező finom fémszemcséket egyszerűen borítsa ki, finoman ütögesse ki az élezővájatokból! Az élezőfejeket nem mossa le vízzel, kizárólag száraz tisztítás ajánlott. Az élezőrudakat megtisztíthatja nedves szivaccsal a rárakódott fémszemcséktől.

Gyártási csúcstechnológia --> Garantáltan kiemelkedő minőség – A TAIDEA, mint a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártója, a prémium minőségű alapanyagok mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít!

 

A termékkép(ek)en látható kés nem része az ajánlatnak, az kizárólag a használat bemutatásának céljából szerepel a kép(ek)en.

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 04. 17.
Szuper jó élező.Direkt többfunkciós eszközt kerestem,mert többféle vágóéllel rendelkező késem van.A karbidos része tökéletesen karbantartja a "v" profilú éleket,a gyémántos része pedig a laposabb és egyedibb élszögekhez tökéletes. Befejezéshez pedig a kerámiarudak megadják a végleges finom élt.Egyszóval nagyon jó élező,nekem bevált.
|
2020. 12. 16.
Nagyon kompakt méretű élező, gyorsan meg tudtam élezni a késeket és nagyon élesek lettek. A sérült élt is rendbe tudtam tenni a gyémánt résszel. Ennyi pénzért nagyon ajánlott.

Paraméterek

Mérete kb. 13,4 * 3,3 * 4,2 cm (zárt állapot)
Súlya 112 gr
Élezőfelület Gyémánt (#360) + kerámia (#1500) + karbid
Anyaga Műanyag