Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
sets

TAIDEA Fenőkő készlet | #240 + #1000 +#3000 | 3 db fenőkő + Állvány + Élszögtartó + Tisztítókő

23.490 Ft
19.990 Ft
3.500 Ft 15%
Az eredeti ár a gyártó által javasolt bruttó fogyasztói ár. A kedvezményes ár 2023. június 30-ig, de legfeljebb a készlet erejéig érvényes.
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-TG2013
(3)

Termékleírás

TAIDEA Fenőkő készlet 3 darab prémium minőségű fenőkövet tartalmaz, egy durva (#240), egy finom (#1000) és egy extra finom (#3000) szemcseméretűt, így mindig hatékonyan tudunk alkalmazkodni az él állapotához! A készlet részét képezi egy nagyszerű állvány, melyben egyetlen mozdulattal megfordítható a fenőköveket tartalmazó betét, így pillanatok alatt tudunk váltani a fenőkövek között. Az állvány révén az élezés folyamata sokkal kényelmesebbé, egyszerűbbé és pontosabbá válik. Az állvány aljában kialakított mélyedés segíti a tisztább munkavégzést, hiszen az élezés során keletkező, szemcsékkel szennyezett víz itt gyűlik össze. A készlet részét képezi továbbá egy élszögtartó segéd, valamint egy prémium tisztítókő is. A fenőkövek a legmagasabb minőségű alumínium-oxid (nemeskorund) csiszolószemcsékből épülnek fel, mely a gyémánt utáni legkeményebb csiszolóanyag, így rendkívül hatékony élképzést tesz lehetővé. A fenőkövekhez mellékelt hasznos kiegészítőkkel a profik mellett a gyakorlatlanabb felhasználók is tökéletes eredményt érnek el az élezés során! A fenőkövek a kések élezése mellett, természetesen tökéletesen alkalmasak szerszámok (pl. vésők, gyalukések) professzionális élezésre is.

3 db különböző finomságú prémium fenőkő --> Praktikus megoldás – Hatékonyan tudunk alkalmazkodni az él aktuális állapotához:

  • #240 grit - Durva szemcseméretű fenőkő, melynek használatával kijavíthatók a kések, szerszámok élén keletkezett nagyobb csorbulások, kitöredezettségek, valamint helyreállítható az él, és igény szerint kialakítható teljesen új élszög. Nagyon tompa, illetve sérült élű kések, szerszámok élezését javasolt ezzel a fenőkővel kezdeni. Használatával teljesen új él alakítható ki, nagy mennyiségű anyagot választunk le rövid idő alatt. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 65 micron.
  • #1000 grit – Közepesen finom szemcseméretű fenőkő, mely az eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések, szerszámok élezéséhez, karbantartásához az egyik legáltalánosabban ajánlható, legsokoldalúbb fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes fenőkő használata. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 16 micron.
  • #3000 grit - Extra finom szemcseméretű fenőkő, mely az alapvetően már éles kések, szerszámok élének további finomítására, vágóképességének további határozott növelésére ajánlott. Alkalmazásával már nagyon finom élű, borotvaéles pengéket kapunk. Jó alapot teremt ultra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Életlen pengék esetében feltétlenül javasolt finom szemcseméretű fenőkővel megteremteni az él alapjait. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 5 micron.

Hasznos kiegészítők a csomagban --> Professzionális eredmény, könnyedén – A fenőkövekhez mindent mellékeltünk, hogy Ön tökéletes eredményt érjen el:

  • Élszögtartó segéd (1 db) – Használatával magabiztosan és egyszerűen, akár minden előzetes tapasztalat nélkül is tartani tudjuk az élezés során az élszöget, mely a tökéletes eredmény alapját képezi!
  • Tisztítókő (1 db) – Használata a finomabb fenőköveken elengedhetetlen, hiszen az élezés során a finom élezőszemcsék közé lerakódott fémrészecskéket el kell távolítani, csakis így tartható fenn a fenőkő élezési hatékonysága. Ezen felül a fenőkő felületén a használat során keletkező kisebb egyenetlenségek korrigálásában is segít. (Használatát az #1000 és a #3000 grites fenőkőnél javasoljuk.)
  • Állvány (1 db) – A nagyméretű állvány elemeli a fenőkövet a munkafelülettől, így az élezés kényelmesebb, és pontosabb lesz! A csúszásmentes talpak segítenek fixen tartani az állványt, mely a biztonságos és pontos munkavégzés alapja. Az állványban körben található mélyedés felfogja az élezés során keletkező nedves csiszolószemcséket, így segít tisztán tartani a munkakörnyezetet. Ezen felül az állvány óvja a fenőkövet a sérülésektől is.

Nagy méretű munkafelület --> Kényelmesebb munkavégzés – A fenőkövek munkafelülete kellően nagy méretű ahhoz, hogy akár egy hosszú pengéjű kést, vagy egy szélesebb élű szerszámot is kényelmesen megélezhessünk vele.

Prémium nemeskorund csiszolószemcsék --> Kiemelkedő csiszolási hatékonyság – A korund (alumínium oxid), a gyémánt utáni legkeményebb, egyben a legkorszerűbb csiszolóanyag, így ezzel a fenőkővel villámgyorsan és prémium minőségben megélezhetők a kések, szerszámok! A gyártáshoz kizárólag a legmagasabb minőségű, válogatott nemeskorundot használják fel, így garantálható a homogén szemcseszerkezet, és az extra magas és egyenletes csiszolóhatás!

Gyártási csúcstechnológia --> Garantáltan kiemelkedő minőség – A TAIDEA, mint a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártója, a prémium minőségű alapanyagok mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít!

Vizes élezési technológia --> Tiszta munkakörnyezet – Ez a fenőkő vizes használat mellett nyújt optimális élezési teljesítményt, így használat előtt 20-25 percig helyezze víz alá, hogy a fenőkő pórusai megtelhessenek vízzel, valamint a teljes élezési folyamat során is tartsa nedvesen felületét. Szemben az olajos használatú fenőkövekkel, itt nem szükséges drága élezőolajokat beszerezni, valamint a munkakörnyezetünket sem olajozzuk össze.

Vélemények

5.00
3 értékelés
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2023. 02. 14.
Átvétel után azonnal kipróbáltam, nagyon jó stabil a tarto, remek minőségű termék, elégedett vagyok !
|
2023. 01. 10.
Teljesen elégedett vagyok a termékkel. Általános felhasználásra tökéletes élt lehet vele készíteni, az A4-es lapot simán vágja. Nagyon fontos viszont, hogy rászánjuk az időt a munkára! Egy teljesen tompa késből nem lesz 2 perc alatt borotva!
|
2021. 10. 19.
Eddig csak "gyors" élezőket használtam, azokhoz képest szuper jó. A szélesebb pengéjű késeket (santoku, szakács) az élszögtartóval könnyen megéleztem, a csontozó és univerzális kések élezését még tanulnom kell, de ez nem a termék hibája :). A 3 féle finomságú fenőkő szerintem bőven elég normál használathoz. Praktikus az állvány is, a köveket elég néhány percig beáztatni használat előtt. Használat után egyszerű a tisztításuk. Összességében nagyon elégedett vagyok a termékkel, bánom, hogy nem rendeltem már korábban.