Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TAIDEA élezőkészlet | HUNTER PRO | Kombinált fenőkő (#600/2000) + Multifunkciós zseb késélező

22.690 Ft
16.990 Ft
5.700 Ft 25%
Az eredeti ár a gyártó által javasolt bruttó fogyasztói ár. A kedvezményes ár 2022. december 31-ig, de legfeljebb a készlet erejéig érvényes.
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-SET-P002
Szállítási díj: 490 Ft
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Nem értékelt

Termékleírás

TAIDEA HUNTER PRO élezőkészlet vadászoknak, illetve olyan természetjáróknak készült, akik nem csupán otthon szeretnék borotvaélesre élezni a késeiket, de szeretnék, ha lehetőségük volna a terepen, a természetben is a késélezésre, amennyiben az szükséges. Ez a készlet ehhez biztosít tökéletes megoldást, hiszen a prémium minőségű fenőkővel (#600/2000) elvégezhető a kések professzionális otthoni élezése, ugyanakkor a könnyű, mégis rendkívül sokoldalú és hatékony multifunkciós zseb késélezővel (gyémánt, kerámia, karbid) a terepen is könnyedén karbantarthatók a kések. A zseb késélező élénk színe segít abban, hogy a terepen is könnyeben megtaláljuk, ha véletlenül elejtenénk.

A készlet tartalma:

1 db kombinált fenőkő (18 * 6 * 2,8 cm)

1 db csúszásgátló gumitalp

1 db multifunkciós zseb késélező

Prémium minőségű KOMBINÁLT FENŐKŐ --> A kések alapos otthoni élezéséhez – Hatékonyan tudjuk élezni késeinket, alkalmazkodva az él aktuális állapotához:

  • #600 gritKözepes szemcseméretű fenőkő, melynek használatával kijavíthatók a kések, szerszámok élén keletkezett kisebb csorbulások, apróbb kitöredezettségek, valamint helyreállítható az élszög. Tompa kések és szerszámok élezését javasolt ezzel a fenőkővel kezdeni. Erősebben sérült élek élezéséhez szükséges lehet egy-két fokozattal durvább fenőkő használata is előzetesen. Alkalmazásával már határozott él alakítható ki, mely ugyan még messze áll a borotvaélestől, de már használható élt ad. Jó alapot teremt finom fenőkövek alkalmazása előtt. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 29 micron.
  • #2000 gritFinom szemcseméretű fenőkő, mely az enyhén eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések, szerszámok élezéséhez, karbantartásához erősen ajánlott, nagyon sokoldalúan használható fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes szemcseméretű fenőkő használata. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 8 micron.
  • Nagy méretű munkafelület --> Kényelmesebb munkavégzés – A fenőkő munkafelülete kellően nagy méretű ahhoz, hogy akár egy hosszú pengéjű kést is kényelmesen megélezhessünk vele.
  • Prémium nemeskorund csiszolószemcsék --> Kiemelkedő csiszolási hatékonyság – A korund (alumínium oxid), a gyémánt utáni legkeményebb, egyben a legkorszerűbb csiszolóanyag, így ezzel a fenőkővel villámgyorsan és prémium minőségben megélezhetők a kések! A gyártáshoz kizárólag a legmagasabb minőségű, válogatott nemeskorundot használják fel, így garantálható a homogén szemcseszerkezet, és az extra magas és egyenletes csiszolóhatás!
  • Vizes élezési technológia --> Tiszta munkakörnyezet – Ez a fenőkő vizes használat mellett nyújt optimális élezési teljesítményt, használat előtt 20-25 percig helyezze víz alá, hogy a fenőkő pórusai megtelhessenek vízzel, valamint a teljes élezési folyamat során is tartsa nedvesen felületét. Szemben az olajos használatú fenőkövekkel, itt nem szükséges drága élezőolajokat beszerezni, valamint a munkakörnyezetünket sem olajozzuk össze.

Nagy hatékonyságú MULTIFUNKCIÓS ZSEB KÉSÉLEZŐ --> A kések élezéséhez terepen – A terepen is bármikor megélezhetők késeink.

  • Tungsten karbid élezőfej – Az él kialakításához - Használja ezt az élezőfejet a kés „V” alakú vágóélének helyreállításához, kialakításához, azaz élezéséhez! Sérült, kicsorbult, esetleg elhajlott élű kések élének előkészítéséhez, illetve a vágóél kialakításához, helyreállításához is ajánlott. A tungsten karbid élezőlapkák rendkívül kemény anyagból készülnek, így a keményebb késacélokat is gond nélkül megélezik! Használata: Helyezze a kést a tungsten karbid élezőfej vájatába, és húzza végig maga felé a kést az élezőlapkák között néhányszor úgy, hogy az él teljes hosszában végigfusson az élezőlapkák között! Ne alkalmazzon nagy nyomást! („1” felirat jelöli)
  • Kerámia élezőrudak – Az él végső polírozásához - Használja az élezőrudakat a kés élének finomításához, polírozásához, a vágóképességének növeléséhez, miután az élt már előkészítette, illetve kialakította a karbid élezőfej használatával! Jó élállapotú kések finom élezéséhez, fenéséhez elegendő lehet csak a kerámia fokozat használata, nem szükséges a karbid élező alkalmazása előzetesen. A kerámia élezőrudak finom szemcséi csúcsminőségű alumínium oxidból (más néven nemeskorundból) készülnek, és rendkívüli hatékonysággal polírozzák a késacélokat! Használja ezeket a rudakat a rekurzív (visszahajló élű), valamint a fogazott pengék élezéséhez is. Használata: Helyezze a kerámiarudakat a részükre kialakított nyílásokba, majd a kést függőlegesen tartva, húzza végig annak élét a rudakon, felváltva mindkét oldalt, ezáltal könnyedén és pontosan tudja tartani az élszöget! A fogazott pengékhez használja a rudak keskeny sarkait, a horgok élezéséhez pedig az élezővájatokat. Ne alkalmazzon nagy nyomást!
  • Gyémánt élezőlap – Az él előkészítéséhez és javításához - Használja ezt a gyémánt bevonatú élezőlapot a sérült élű pengék javításához, élszalag kialakításához a finomabb élezés előtt! Használata: A kést a megfelelő szögben tartva néhányszor húzza végig az élezőlapon, először az egyik, majd a másik oldalát!  Ne alkalmazzon nagy nyomást!

Gyártási csúcstechnológia --> Garantáltan kiemelkedő minőség – A TAIDEA, mint a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártója, a prémium minőségű alapanyagok mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít!

A fenőkövet használat előtt áztassa be kb. 10-15 percig vízbe, majd használat során is mindig tartsa vizesen a felületét. Használat során ne nyomja nagy erővel a pengét a fenőkőre, mert ez a fenőkő és az él károsodását is eredményezheti. Használat után öblítse le alaposan a fenőkövet folyó víz alatt, majd hagyja teljesen kiszáradni szobahőmérsékleten (ez akár 1-3 napig is eltarthat). Használatát elsősorban vizes fenőkőként ajánljuk, ugyanakkor használható olajos fenőkőként is. Élezés során ügyeljen a kések/szerszámok gyári élszögének tartására. A gyémánt élező felületén használat után sötét elszíneződés tapasztalható, ezt a kések éléről leválasztott fém okozza. Amennyiben a gyémánt élező felületének jelentős része elszíneződött, érdemes egy puha konyhai papírtörlővel finoman letörölni. Szükség esetén vízzel is leöblíthető, de a felület tisztításához soha ne használjon szivacsot. Az élezőrudakat megtisztíthatja nedves szivaccsal a rárakódott fémszemcséktől.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.