Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TAIDEA élezőkészlet | HUNTER | Kombinált fenőkő (#600/2000) + Gyémánt zseb késélező

17.490 Ft
13.990 Ft
3.500 Ft 20%
Az eredeti ár a gyártó által javasolt bruttó fogyasztói ár. A kedvezményes ár 2022. december 31-ig, de legfeljebb a készlet erejéig érvényes.
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-SET-P001
Szállítási díj: 490 Ft
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Nem értékelt

Termékleírás

TAIDEA HUNTER élezőkészlet vadászoknak, illetve olyan természetjáróknak készült, akik nem csupán otthon szeretnék borotvaélesre élezni a késeiket, de szeretnék, ha lehetőségük volna a terepen, a természetben is a késélezésre, amennyiben az szükséges. Ez a készlet ehhez biztosít tökéletes megoldást, hiszen a prémium minőségű fenőkővel (#600/2000) elvégezhető a kések professzionális otthoni élezése, ugyanakkor a könnyű, mégis rendkívül hatékony gyémánt zseb késélezővel (#360/600) a terepen is könnyedén karbantarthatók a kések. A zseb késélező élénk színe segít abban, hogy a terepen is könnyeben megtaláljuk, ha véletlenül elejtenénk.

A készlet tartalma:

1 db kombinált fenőkő (18 * 6 * 2,8 cm)

1 db csúszásgátló gumitalp

1 db gyémánt zseb késélező (10 * 2 cm éezőfelület)

Prémium minőségű KOMBINÁLT FENŐKŐ --> A kések alapos otthoni élezéséhez – Hatékonyan tudjuk élezni késeinket, alkalmazkodva az él aktuális állapotához:

 • #600 gritKözepes szemcseméretű fenőkő, melynek használatával kijavíthatók a kések, szerszámok élén keletkezett kisebb csorbulások, apróbb kitöredezettségek, valamint helyreállítható az élszög. Tompa kések és szerszámok élezését javasolt ezzel a fenőkővel kezdeni. Erősebben sérült élek élezéséhez szükséges lehet egy-két fokozattal durvább fenőkő használata is előzetesen. Alkalmazásával már határozott él alakítható ki, mely ugyan még messze áll a borotvaélestől, de már használható élt ad. Jó alapot teremt finom fenőkövek alkalmazása előtt. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 29 micron.
 • #2000 gritFinom szemcseméretű fenőkő, mely az enyhén eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések, szerszámok élezéséhez, karbantartásához erősen ajánlott, nagyon sokoldalúan használható fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes szemcseméretű fenőkő használata. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 8 micron.
 • Nagy méretű munkafelület --> Kényelmesebb munkavégzés – A fenőkő munkafelülete kellően nagy méretű ahhoz, hogy akár egy hosszú pengéjű kést is kényelmesen megélezhessünk vele.
 • Prémium nemeskorund csiszolószemcsék --> Kiemelkedő csiszolási hatékonyság – A korund (alumínium oxid), a gyémánt utáni legkeményebb, egyben a legkorszerűbb csiszolóanyag, így ezzel a fenőkővel villámgyorsan és prémium minőségben megélezhetők a kések! A gyártáshoz kizárólag a legmagasabb minőségű, válogatott nemeskorundot használják fel, így garantálható a homogén szemcseszerkezet, és az extra magas és egyenletes csiszolóhatás!
 • Vizes élezési technológia --> Tiszta munkakörnyezet – Ez a fenőkő vizes használat mellett nyújt optimális élezési teljesítményt, használat előtt 20-25 percig helyezze víz alá, hogy a fenőkő pórusai megtelhessenek vízzel, valamint a teljes élezési folyamat során is tartsa nedvesen felületét. Szemben az olajos használatú fenőkövekkel, itt nem szükséges drága élezőolajokat beszerezni, valamint a munkakörnyezetünket sem olajozzuk össze.

Nagy hatékonyságú GYÉMÁNT ZSEB KÉSÉLEZŐ --> A kések élezéséhez terepen – A terepen is bármikor megélezhetők késeink.

 • Kombinált, kétoldalú kialakítás --> Praktikus és helytakarékos megoldás – Kétféle finomságú élezőfelület, így hatékonyan tudunk alkalmazkodni az él aktuális állapotához:
 • #360 grit – Durvább szemcseméretű élezőfelület. Nagyon tompa, illetve sérült élű kések élezését javasolt ezzel az oldallal kezdeni. 
 • #600 grit – Közepes szemcseméretű élezőfelület. Enyhén tompa kések élezését javasolt ezzel az oldallal elvégezni. Erősebben sérült élek esetén szükséges lehet a durvább oldallal kezdeni az élezést.
 • Prémium gyémánt csiszolószemcsék --> Kiemelkedő csiszolási hatékonyság – A gyémánt a legkeményebb csiszolóanyag, így ezzel az élezővel villámgyorsan megélezhetők a kések, szerszámok! A gyártáshoz kizárólag a legmagasabb minőségű, méretpontos és méretazonos gyémántszemcséket használják fel, így garantálható a homogén szemcseszerkezet, és az extra magas és egyenletes csiszolóhatás!
 • Nagy méretű, ergonomikus markolat – Nagyon fontos, hogy élezés során a késélezőt biztonságosan meg tudjuk markolni, ez elengedhetetlen a sérülések elkerülése végett!
 • Egyszerű karbantartás – A késélező nem igényel különösebb karbantartást. Az élezés során keletkező finom fémszemcséket egyszerűen seperje le az élezőlapról (pl. egy nem használt fogkefével vagy körömkefével). Az élezőrudat ne mossa le vízzel, kizárólag száraz tisztítás ajánlott.

Gyártási csúcstechnológia --> Garantáltan kiemelkedő minőség – A TAIDEA, mint a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártója, a prémium minőségű alapanyagok mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít!

A fenőkövet használat előtt áztassa be kb. 10-15 percig vízbe, majd használat során is mindig tartsa vizesen a felületét. Használat során ne nyomja nagy erővel a pengét a fenőkőre, mert ez a fenőkő és az él károsodását is eredményezheti. Használat után öblítse le alaposan a fenőkövet folyó víz alatt, majd hagyja teljesen kiszáradni szobahőmérsékleten (ez akár 1-3 napig is eltarthat). Használatát elsősorban vizes fenőkőként ajánljuk, ugyanakkor használható olajos fenőkőként is. Élezés során ügyeljen a kések/szerszámok gyári élszögének tartására. A gyémánt élező felületén használat után sötét elszíneződés tapasztalható, ezt a kések éléről leválasztott fém okozza. Amennyiben az élező felületének jelentős része elszíneződött, érdemes egy puha konyhai papírtörlővel finoman letörölni. Szükség esetén vízzel is leöblíthető, de a felület tisztításához soha ne használjon szivacsot.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.