Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhetsz, amivel elfogadod az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
Termék címkék:
ProyanXXL taidea-combination

TAIDEA #240/800 XXL professzionális, nagyméretű fenőkő szett | Durva/Közepes | + Állvány/Tároló + Gyémánt fenőkőtisztító

12.290 Ft
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-TP2003
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Szállítási díj: 1.390 Ft
Még nem érkezett értékelés a termékről

Termékleírás

Nagyméretű, professzionális kétoldalú fenőkő, kések és szerszámok élezéséhez, élkarbantartásához. Szemcseméret: durva és közepes. Használat után az állvány praktikus tárolódobozként használható, melyben a fenőkő mellett a gyémánt fenőkőtisztító is elhelyezhető.

A mellékelt kiegészítők (állvány, gyémánt fenőkőtisztító) segítségével az élezésben kevésbé tapasztaltak is kiváló eredményeket érhetnek el.

A szett tartalma:

  • 1 db nagyméretű, kétoldalú fenőkő (20 * 7 cm élezőfelület)
  • 1 db fenőkő állvány / fenőkő tároló
  • 1 db csúszásgátló gumitalp
  • 1 db gyémánt fenőkőtisztító

Milyen élezési feladatokra használható:

  • #240 grit – Durva szemcseméretű fenőkő, melynek használatával kijavíthatók a kések, szerszámok élén keletkezett nagyobb csorbulások, kitöredezettségek, valamint helyreállítható az él, és igény szerint kialakítható teljesen új élprofil, élszög. Nagyon tompa, illetve sérült élű kések, szerszámok élezését javasolt ezzel a fenőkővel kezdeni. Használatával teljesen új él alakítható ki, nagy mennyiségű anyagot választunk le rövid idő alatt. A megfelelő vágási teljesítmény elérése érdekében az élezést javasolt folytatni finomabb fenőkövön, fenőköveken. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 65 micron.
  • #800 grit – Közepes szemcseméretű fenőkő, melynek használatával kijavíthatók a kések, szerszámok élén keletkezett egészen apró sérülések. Tompa kések és szerszámok élezését javasolt ezzel a fenőkővel kezdeni. Erősebben sérült élek élezéséhez szükséges lehet egy-két fokozattal durvább fenőkő használata is előzetesen. Használatával már határozott él alakítható ki, mely ugyan még messze áll a borotvaélestől, de már jól használható élt ad. Jó alapot teremt finom fenőkövek alkalmazása előtt. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 20 micron.

Jellemzők:

  • Nagy mérete, extra nagy munkafelülete (20*7 cm) megalapozza sokoldalú felhasználhatóságát, akár nagyobb, hosszabb pengék esetében is.
  • A fenőkő állvány használat során elemeli a fenőkövet a munkafelületről, így az élezés pontosabbá és kényelmesebbé válik. Használaton kívül az állvány, a fenőkő és a gyémánt fenőkő tisztító tárolódobozaként használható.
  • A csúszásgátló gumitalp segít megakadályozni, hogy a fenőkő élezés során elmozduljon a munkafelületen (amennyiben állvány nélkül használjuk).
  • A gyémánt fenőkőtisztító segít fenntartani a fenőkövek hatékonyságát, hiszen használatával könnyen eltávolíthatók a finomabb fenőkövek felületén az élezés során esetlegesen lerakódó apró fémszemcsék, ezáltal könnyedén felfrissíthető a fenőkövek felülete.
  • A fenőkő a legmagasabb minőségű aluminimum oxidból (más néven nemeskorundból) készült, mely a gyémánt utáni legkeményebb csiszolóanyag, így az élezés hatékonysága garantált.

A gyártóról:

A TAIDEA, a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártójaként, a prémium minőségű alapanyagok felhasználása mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi minőségi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít. Számos szabadalom köthető a gyártóhoz, működésükre kiemelten jellemző az innováció.

Használata:

A fenőkövet használat előtt helyezze vízbe, áztassa be kb. 10-15 percig, majd használat során is mindig tartsa nedvesen a felületét (a felületén álljon meg a víz). Használat során ne nyomja nagy erővel a pengét a fenőkőre, mert ez a fenőkő és az él károsodását is eredményezheti. Ez egy prémium minőségű fenőkő, az élezési hatékonysághoz nem szükséges nagy nyomást kifejteni. Használat után öblítse le alaposan a fenőkövet folyó víz alatt, majd hagyja teljesen kiszáradni szobahőmérsékleten (ez akár 1-3 napig is eltarthat). Használatát elsősorban vizes fenőkőként ajánljuk, ugyanakkor használható olajos fenőkőként is, de amennyiben egyszer olajjal használjuk, a jövőben kizárólag olajjal használható. A csúszásmentes gumitalp/tartó a legtöbb esetben megfelelő tapadást biztosít a munkapulton, ugyanakkor, amennyiben indokolt, érdemes egy megnedvesített konyharuhát leteríteni a munkapultra, és arra helyezni a gumitalpba/tartóba állított fenőkövet.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Paraméterek

Mérete (fenőkő) 20,0 * 7,0 * 2,4 cm
Szemcseméret #240 - durva / #800 - közepes
Csiszolóanyag Nemeskorund (alumínium-oxid)
Extra 1 Fenőkő állvány / tartó
Extra 2 Csúszásgátló talp
Extra 3 Gyémánt fenőkőtisztító