Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TAIDEA késélező | Állítható élszög | 2 fokozat | Tungsten karbid + Kerámia élezőfejek | TG1802

7.990 Ft
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-TG1802
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Szállítási díj: 1.190 Ft
(12)

Termékleírás

A TAIDEA TG1802 állítható élszögű késélező különlegességét és egyben sokoldalúságát az adja, hogy a hasonló késélezőktől eltérően, ez a késélező nem csupán egyetlen, előre beállított élszöget tud élezni késeinkre, hanem a kések típusához, illetve a felhasználó igényeihez igazodva az élezendő élszöget szabadon beállíthatjuk 15 és 25 fok között! A különböző feladatokhoz a gyártók különböző élszöggel gyártják késeiket, hiszen az él finomsága meghatározza a kések feladatokhoz mért hatékonyságát! Ennek megfelelően a kések élezése során gyakran szükség lehet arra, hogy az egyes késeinket eltérő élszöggel élezzük meg. A konyhai munka során elengedhetetlen, hogy éles késekkel dolgozzunk, hiszen egy éles késsel a munka sokkal gyorsabb, sokkal kevesebb selejt keletkezik, és nem utolsó sorban, egy éles késsel a munka sokkal biztonságosabb is! A TAIDEA TG1802 késélező 2 élezőfázisával a késélezés gyerekjáték, bárki könnyedén, előzetes gyakorlat nélkül is megélezheti késeit!

A TAIDEA TG1802 késélező jellemzői és használata:

Élszögállító tárcsaA megfelelő élezési élszög beállításához – Az élszögállító tárcsa révén ez a késélező rendkívül tág határok között képes a kések élezésére, legyen szó akár egy kisebb élszöget igénylő filézőkésről vagy japán szakácskésről, vagy egy nagyobb élszöget igénylő zsebkésről, vadászkésről, vagy akár egy bárdról. A tárcsával a késélező tungsten karbid és kerámia késélező élezőpárjai egyaránt állíthatók!

Javasolt élszögek:

15-16 fok: filézőkésekhez és ázsiai (pl. japán) késekhez

18-20 fok: európai (stílusú) szakácskésekhez

20-22 fok: zsebkésekhez, vadászkésekhez

25 fok: bárdokhoz

Használata: Forgassa a tárcsát a kívánt állásba. A jelölt élszögek oldalanként értendők, azaz pl. a 20 fokos beállítás 40 fokos vágóélt fog eredményezni.

Tungsten karbid élezőfejAz él kialakításához - Használja ezt az élezőfejet a kés „V” alakú vágóélének helyreállításához, kialakításához, azaz élezéséhez! Sérült, kicsorbult, esetleg elhajlott élű kések élének előkészítéséhez, illetve a vágóél kialakításához, helyreállításához is ajánlott. A tungsten karbid élezőlapkák rendkívül kemény anyagból készülnek, így a keményebb késacélokat is gond nélkül megélezik!

Használata: Helyezze a kést a tungsten karbid élezőfej vájatába, és húzza végig maga felé a kést az élezőlapkák között néhányszor úgy, hogy az él teljes hosszában végigfusson az élezőlapkák között! Ne alkalmazzon nagy nyomást! (1-es szám jelöli)

Kerámia élezőfejAz él végső polírozásához - Használja ezt az élezőfejet a kés élének finomításához, polírozásához, a vágóképességének növeléséhez, miután az élt már előkészítette, illetve kialakította a Tungsten karbid élezőfej használatával! Jó élállapotú kések finom élezéséhez, fenéséhez elegendő lehet csak a kerámia fokozat használata, nem szükséges a Tungsten karbid fej alkalmazása előzetesen. A kerámia élezőrudak finom szemcséi csúcsminőségű alumínium oxidból (más néven nemeskorundból) készülnek, és rendkívüli hatékonysággal polírozzák a késacélokat!

Használata: Helyezze a kést a kerámia élezőfej vájatába, és húzza végig maga felé a kést az élezőlapkák között néhányszor úgy, hogy az él teljes hosszában végigfusson az élezőrudak között! Ne alkalmazzon nagy nyomást! (2-es szám jelöli)

Jobbos/balos kialakítás – Az élezőfejek szimmetrikus kialakításának köszönhetően a késélezőt a jobb- és a balkezesek egyaránt használni tudják!

Nagy méretű, ergonomikus markolat – Nagyon fontos, hogy élezés során a késélezőt biztonságosan meg tudjuk markolni, ez elengedhetetlen a sérülések elkerülése végett!

Csúszásmentes szilikon talp – Élezés során a késélező szilárdan áll a munkafelületen, így elkerülhetők a megcsúszásból eredő sérülések!

Egyszerű karbantartás – A késélező nem igényel különösebb karbantartást. Az élezés során keletkező finom fémszemcséket egyszerűen borítsa ki, finoman ütögesse ki az élezővájatokból! Az élezőfejeket nem mossa le vízzel, kizárólag száraz tisztítás ajánlott.

Gyártási csúcstechnológia --> Garantáltan kiemelkedő minőség – A TAIDEA, mint a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártója, a prémium minőségű alapanyagok mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít!

Vélemények

5.00
12 értékelés
(11)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2024. 02. 20.
Kellemes csalódás, nem gondoltam hogy ennyire jól élez.
|
2024. 02. 11.
Könnyen és egyszerűen lehet vele élezni . A finom élező (polírozó ) része akár borotva élessé teheti késünket .Én nagyon megvagyok elégedve vele !!!
|
2023. 11. 16.
Minden tekintetben elégedett vagyok a késélezővel !
|
2022. 06. 02.
Szerintem ár- érték arányban nagyon jó termék.
|
2021. 06. 12.
Jó a markolata, és az élszög állítási könnyedsége is sokat segít.
Jó termék.
|
2021. 04. 11.
Elégedett vagyok a termékkel!
|
2021. 03. 30.
Nagyon jól használható! Jó hogy állítható az élszög, így meg tudom élezni a hámozó kést és a bicskámat is! A keményebb acél pengének és az eltompult késnek azért több mint 2-5 húzás kell!

|
2021. 03. 18.
A termék jó minőségű, esztétikus.Az elszogallito remekül működik, hasznos tulajdonsága.
|
2021. 03. 03.
Remek élt produkál!
|
2020. 11. 11.
Elégedett vagyok a vásárolt késélezővel, nagyon jól használható.
|
2020. 10. 15.
Mindennel nagyon elégedett vagyok. Örülök, hogy ezt a terméket választottam.
|
2020. 10. 07.
A termék mindenben teljesíti az elvárásaimat.

Paraméterek

Mérete kb. 22,0 * 5,2 * 7,9 cm
Súlya 231 gr
Élezőfelület Tungsten karbid + Kerámia (#1500)
Anyaga Műanyag
Extra Állítható élszög