Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
bundles

TAIDEA Késélező készlet | DIAMOND | #360/600 Gyémánt élező | #1000/3000 Fenőkő + Kiegészítők | Kerámia élezőrúd (25 cm)

38.490 Ft
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-SET-R003
(5)

Termékleírás

A TAIDEA DIAMOND késélező készlet minden élező- és élkarbantartó eszközt tartalmaz, amelyre a késeink igényes élezéséhez és élesen tartásához szükségünk lehet! A rendkívül magas minőségének köszönhetően ez a készlet a legkomolyabb, nagy keménységű késacélok, például prémium japán kések alapos élezéséhez, illetve rendszeres gondozásához is rendkívül ajánlott! A gyémánt élező két oldalán (#360 – durva és #600 – közepes) formába hozhatjuk még a kicsorbult, illetve nagyon tompa, rossz kondícióban lévő késeinket is, a prémium minőségű, kombinált nemeskorund fenőkő két oldalán (#1000 – finom és #3000 – extra finom) pedig tovább finomíthatjuk az élt! A gyémánt élezővel, illetve a fenőkővel tehát elvégezhetjük a késeink időszakos, alapos élezését, majd a prémium minőségű kerámia élezőrúd rendszeres használatával, hosszú ideig élesen is tarthatjuk őket! A gyémánt élezőhöz állványt, a fenőkőhöz pedig csúszásmentes szilikon talpat kapunk, melyek az élezést biztonságosabbá és pontosabbá teszik. A készlet részét képezi továbbá egy élszögtartó segéd is, mellyel a profik mellett a gyakorlatlanabb felhasználók is tökéletes eredményt érnek el a fenőkővel történő élezés során!

Prémium minőségű KOMBINÁLT FENŐKŐ --> A kések alapos élezéséhez – Hatékonyan tudjuk élezni késeinket, alkalmazkodva az él aktuális állapotához:

 • #1000 grit – Közepesen finom szemcseméretű fenőkő, mely az eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések élezéséhez, karbantartásához az egyik legáltalánosabban ajánlható, legsokoldalúbb fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes szemcseméretű fenőkő használata. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 16 micron.
 • #3000 grit – Extra finom szemcseméretű fenőkő, mely az alapvetően már éles kések élének további finomítására, vágóképességének további határozott növelésére ajánlott. Alkalmazásával már nagyon finom élű, borotvaéles pengéket kapunk. Jó alapot teremt ultra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Életlen pengék esetében feltétlenül javasolt finom szemcseméretű fenőkővel megteremteni az él alapjait. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 5 micron.
 • Nagy méretű munkafelület --> Kényelmesebb munkavégzés – A fenőkő munkafelülete kellően nagy méretű ahhoz, hogy akár egy hosszú pengéjű kést is kényelmesen megélezhessünk vele.
 • Prémium nemeskorund csiszolószemcsék --> Kiemelkedő csiszolási hatékonyság – A korund (alumínium oxid), a gyémánt utáni legkeményebb, egyben a legkorszerűbb csiszolóanyag, így ezzel a fenőkővel villámgyorsan és prémium minőségben megélezhetők a kések! A gyártáshoz kizárólag a legmagasabb minőségű, válogatott nemeskorundot használják fel, így garantálható a homogén szemcseszerkezet, és az extra magas és egyenletes csiszolóhatás!
 • Vizes élezési technológia --> Tiszta munkakörnyezet – Ez a fenőkő vizes használat mellett nyújt optimális élezési teljesítményt, használat előtt 20-25 percig helyezze víz alá, hogy a fenőkő pórusai megtelhessenek vízzel, valamint a teljes élezési folyamat során is tartsa nedvesen felületét. Szemben az olajos használatú fenőkövekkel, itt nem szükséges drága élezőolajokat beszerezni, valamint a munkakörnyezetünket sem olajozzuk össze.

Kétoldalú GYÉMÁNT ÉLEZŐ --> A kések élének előkészítéséhez – Kétféle finomságú, extra magas csiszolási hatékonyságú gyémánt élezőfelület:

 • #360 grit – Durva szemcseméretű élezőfelület, melynek használatával kijavíthatók a kések élén keletkezett nagyobb csorbulások, kitöredezettségek, és igény szerint kialakítható új élszög. Nagyon tompa, illetve sérült élű kések élezését javasolt ezzel az oldallal kezdeni. Használatával teljesen új él alakítható ki, nagy mennyiségű anyagot választunk le rövid idő alatt.
 • #600 grit – Közepes szemcseméretű élezőfelület, melynek használatával kijavíthatók a kések élén keletkezett kisebb sérülések, valamint helyreállítható az élprofil. Tompa kések élezését javasolt ezzel az oldallal kezdeni. Erősebben sérült élek esetén szükséges lehet a durvább oldallal kezdeni az élezést. Alkalmazásával már határozott él alakítható ki, mely ugyan még nem borotvaéles, de már jól használható élt ad. Jó alapot teremt finom fenőkövek alkalmazása előtt.
 • Prémium gyémánt csiszolószemcsék --> Kiemelkedő csiszolási hatékonyság – A gyémánt a legkeményebb csiszolóanyag, így ezzel az élezővel villámgyorsan megélezhetők a kések, szerszámok! A gyártáshoz kizárólag a legmagasabb minőségű, méretpontos és méretazonos gyémántszemcséket használják fel, így garantálható a homogén szemcseszerkezet, és az extra magas és egyenletes csiszolóhatás!

Prémium minőségű KERÁMIA ÉLEZŐRÚD --> A kések hosszú ideig élesen tartásához – Rendszeres használatával még a legkeményebb acélból készült késeink is hosszú ideig borotvaélesek maradnak!

 • Hosszabb munkafelület --> Sokoldalú felhasználás – A kerámia élezőrúd 25 cm hosszú élezőfelülete már tökéletesen alkalmas hosszabb kések (pl. séfkések és szeletelőkések) kényelmes, szakszerű és biztonságos élezéséhez is!
 • Nagy keménységű, prémium alapanyag --> Egyenletes, magasszintű élképzés – A kerámia élezőrúd a legmagasabb minőségű alumínium-oxid kerámiából készült, melynek finom (#1200) és tökéletesen egyenletes szemcseszerkezete, valamint rendkívül magas kopásállósága, még a legkeményebb acélból készült pengék esetében is pontosan és kíméletesen tartja karban a kések élét, finom, borotvaéles vágóélt képez!
 • Ultramagas kopásállóság --> Rendkívül hosszú élettartam – Mivel a kerámia élezőrúd felülete még sok éves rendszeres használat után sem kopik, így a kések élezésében akár évtizedekig szolgál bennünket!
 • Ergonomikus, nagyméretű markolat --> Biztonságos és precíz használat – A kések biztonságos és precíz élezése jól irányítható, biztosan tartható élezőrudat igényel!
 • Rozsdamentes ujjvédő --> Biztonságos használat – A nikkel öntvény ujjvédő biztonsággal megakadályozza, hogy fenés során megvágjuk kezünket a késsel!

Hasznos KIEGÉSZÍTŐK a csomagban --> Professzionális eredmény, könnyedén – Az élezőkhöz mindent mellékeltünk, hogy Ön tökéletes eredményt érjen el:

 • Élszögtartó segéd (1 db) – Használatával magabiztosan és egyszerűen, akár minden előzetes tapasztalat nélkül is tartani tudjuk az élezés során az élszöget, mely a tökéletes eredmény alapját képezi!
 • Csúszásmentes állvány (1 db) – Nagyon fontos, hogy a gyémánt élező a használat során ne mozduljon el a munkafelületen, hiszen ezáltal az élezés folyamata biztonságosabb, kényelmesebb, és sokkal pontosabb! Ezen felül a fedéllel zárható állvány óvja az élezőt a sérülésektől is.
 • Csúszásmentes szilikon talp (1 db) – Nagyon fontos, hogy a fenőkő a használat során ne mozduljon el a munkafelületen, hiszen ezáltal az élezés folyamata biztonságosabb, kényelmesebb, és sokkal pontosabb! Ezen felül a csúszásmentes szilikon talp óvja a fenőkövet a sérülésektől is.

Gyártási csúcstechnológia --> Garantáltan kiemelkedő minőség – A TAIDEA, mint a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártója, a prémium minőségű alapanyagok mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít!

Vélemények

4.80
5 értékelés
(4)
(1)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 02. 07.
Jól összeválogatott , kitűnő termékek.
|
2021. 07. 08.
Kiváló termék. Azt nyújtja amit vártam.
Gyors szállítás.
|
2020. 09. 28.
Kiváló termékek, remek éleket lehet velük készíteni.
Az erősen elhasznált pengét a gyémánt csiszolókkal szépen helyre lehet hozni.
Merem ajánlani mindenkinek.
|
2020. 09. 28.
A termékek kiváló minőségűek, kiemelten az 1000-es és a 3000-es kövek, a talpak és a kerámia élezőrúd (lehet, nem ez a hivatalos neve).
|
2020. 05. 06.
Kiváló termék