Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
taidea-combination

TAIDEA Fenőkő szett | #400/1000 | Közepes/Finom | + Állvány + Gyémánt fenőkő tisztító + Élszögtartó + Vízcseppentő

17.490 Ft
13.990 Ft
3.500 Ft 20%
Az eredeti ár a gyártó által javasolt bruttó fogyasztói ár. A kedvezményes ár 2023. szeptember 30-ig, de legfeljebb a készlet erejéig érvényes.
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-TG2103
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Szállítási díj: 990 Ft
(1)

Termékleírás

Kétoldalú fenőkő, kések és szerszámok élezéséhez, élkarbantartásához, állvánnyal, hasznos kiegészítőkkel. Szemcseméret: közepes és finom. A mellékelt kiegészítők (állvány, gyémánt fenőkőtisztító, élszögtartó segéd, vízcseppentő pipetta) segítségével az élezésben kevésbé tapasztaltak is kiváló eredményeket érhetnek el.

A szett tartalma:

 • 1 db kétoldalú fenőkő (18 * 6 cm élezőfelület)
 • 1 db fenőkő állvány
 • 1 db csúszásgátló gumitalp
 • 1 db gyémánt fenőkőtisztító
 • 1 db élszögtartó segéd
 • 1 db vízcseppentő pipetta

Milyen élezési feladatokra használható:

 • #400 grit – Közepesen durva szemcseméretű fenőkő, melynek használatával kijavíthatók a kések, szerszámok élén keletkezett kisebb csorbulások, apróbb kitöredezettségek, valamint helyreállítható az élszög. Tompa, illetve enyhén sérült élű kések, szerszámok élezését javasolt ezzel a fenőkővel kezdeni. Használatával teljesen új él alakítható ki, közepes mennyiségű anyagot választunk le viszonylag rövid idő alatt. Jó alapot teremt finom fenőkövek alkalmazása előtt. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 40 micron.
 • #1000 grit – Közepesen finom szemcseméretű fenőkő, mely az eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések, szerszámok élezéséhez, karbantartásához az egyik legáltalánosabban ajánlható, legsokoldalúbb fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes szemcseméretű fenőkő használata. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 16 micron.

Jellemzők:

 • Mérete, nagy munkafelülete (18*6 cm) megalapozza sokoldalú felhasználhatóságát, akár nagyobb, hosszabb pengék esetében is.
 • fenőkő állvány használatával az fenőkő munkafelülete magasabbra kerül, ezáltal könnyebben, pontosabban tartható a kívánt élszög, így az élezés gyorsabbá, hatékonyabbá válik. Az állványban körbefutó mélyedés felfogja az élezés során keletkező nedves szennyeződést, ezáltal a munkakörnyezet sokkal könnyebben tisztán tartható. Használat után az élszögtartót, gyémánt fenőkőtisztítót, illetve a vízcseppentőt az állvány aljában, az erre a célra kialakított rekeszben tárolhatjuk.
 • A csúszásgátló gumitalp segít megakadályozni, hogy a fenőkő élezés során elmozduljon a munkafelületen (amennyiben állvány nélkül használjuk).
 • A gyémánt fenőkőtisztító segít fenntartani a fenőkövek hatékonyságát, hiszen használatával könnyen eltávolíthatók a finomabb fenőkövek felületén az élezés során esetlegesen lerakódó apró fémszemcsék, ezáltal könnyedén felfrissíthető a fenőkövek felülete.
 • Az élszögtartó segéd segít az élezésben járatlanabbaknak is abban, hogy az élezés alatt folyamatosan ugyanolyan szögben tartsák a kést a fenőkövön, mely a hatékony élezés alapját jelenti. Használatával könnyen megszerezhető az a rutin, mellyel pontosan tartani tudjuk az élszöget, így használata később akár el is hagyható.
 • A vízcseppentő pipetta rendkívül hasznos, hiszen a fenőkő vizes használatra lett optimalizálva, így fontos, hogy a munka megkezdése előtti áztatást követően, a teljes élezés során is folyamatosan nedvesen legyen tartva a felülete. Ezt könnyíti meg ez a praktikus eszköz.
 • A fenőkő a legmagasabb minőségű aluminimum oxidból (más néven nemeskorundból) készült, mely a gyémánt utáni legkeményebb csiszolóanyag, így az élezés hatékonysága garantált.

A gyártóról:

A TAIDEA, a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártójaként, a prémium minőségű alapanyagok felhasználása mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi minőségi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít. Számos szabadalom köthető a gyártóhoz, működésükre kiemelten jellemző az innováció.

Használata:

A fenőkövet használat előtt helyezze vízbe, áztassa be kb. 10-15 percig, majd használat során is mindig tartsa nedvesen a felületét (a felületén álljon meg a víz). Használat során ne nyomja nagy erővel a pengét a fenőkőre, mert ez a fenőkő és az él károsodását is eredményezheti. Ez egy prémium minőségű fenőkő, az élezési hatékonysághoz nem szükséges nagy nyomást kifejteni. Használat után öblítse le alaposan a fenőkövet folyó víz alatt, majd hagyja teljesen kiszáradni szobahőmérsékleten (ez akár 1-3 napig is eltarthat). Használatát elsősorban vizes fenőkőként ajánljuk, ugyanakkor használható olajos fenőkőként is, de amennyiben egyszer olajjal használjuk, a jövőben kizárólag olajjal használható. A csúszásmentes gumitalp/tartó a legtöbb esetben megfelelő tapadást biztosít a munkapulton, ugyanakkor, amennyiben indokolt, érdemes egy megnedvesített konyharuhát leteríteni a munkapultra, és arra helyezni a gumitalpba/tartóba állított fenőkövet.

 

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 09. 10.
Nagyon jó , otthoni felhasználásra kiváló. Megéleztem a késeimet, végre vágnak :D

Paraméterek

Mérete (fenőkő) 18,0 * 6,0 * 2,8 cm
Szemcseméret #400 - közepes / #1000 - finom
Csiszolóanyag Nemeskorund (alumínium-oxid)
Extra 1 Fenőkő állvány
Extra 2 Csúszásgátló talp
Extra 3 Gyémánt fenőkőtisztító
Extra 4 Élszögtartó segéd
Extra 5 Vízcseppentő pipetta