Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TAIDEA fenőkő | #240/1000 | Durva/Finom kombinált fenőkő + csúszásmentes talp

9.990 Ft
Gyártó TAIDEA
Cikkszám TAI-TG6124
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
Szállítási díj: 1.190 Ft
(9)

Termékleírás

TAIDEA #240/1000 kombinált fenőkő egy kiemelkedő minőségű, kellően nagy méretű kétoldalú fenőkő, durva (#240) és finom (#1000) oldalakkal. A fenőkő mindkét oldala a legmagasabb minőségű alumínium-oxid (nemeskorund) csiszolószemcsékből épül fel, mely a gyémánt utáni legkeményebb csiszolóanyag, így rendkívül hatékony élképzést tesz lehetővé. A fenőkő a kések élezése mellett, természetesen tökéletesen alkalmas szerszámok (pl. vésők, gyalukések) és borotvák professzionális élezésre is. A fenőkőhöz mellékelt csúszásmentes szilikon talp segít az élezést egyszerűbbé és biztonságosabbá tenni.

Kombinált, kétoldalú kialakítás --> Praktikus és helytakarékos megoldás – Kétféle finomságú élezőfelület, így hatékonyan tudunk alkalmazkodni az él aktuális állapotához:

  • #240 grit – Durva szemcseméretű fenőkő, melynek használatával kijavíthatók a kések, szerszámok élén keletkezett nagyobb csorbulások, kitöredezettségek, valamint helyreállítható az él, és igény szerint kialakítható teljesen új élszög. Nagyon tompa, illetve sérült élű kések, szerszámok élezését javasolt ezzel a fenőkővel kezdeni. Használatával teljesen új él alakítható ki, nagy mennyiségű anyagot választunk le rövid idő alatt. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 65 micron.
  • #1000 grit – Közepesen finom szemcseméretű fenőkő, mely az eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések, szerszámok élezéséhez, karbantartásához az egyik legáltalánosabban ajánlható, legsokoldalúbb fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes szemcseméretű fenőkő használata. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 16 micron.

Csúszásmentes szilikon talp --> Biztonságos használat – Nagyon fontos, hogy a fenőkő a használat során ne mozduljon el a munkafelületen, hiszen ezáltal az élezés folyamata biztonságosabb, kényelmesebb, és sokkal pontosabb! Ezen felül a csúszásmentes szilikon talp óvja a fenőkövet a sérülésektől is.

Nagy méretű munkafelület --> Kényelmesebb munkavégzés – A fenőkő munkafelülete kellően nagy méretű ahhoz, hogy akár egy hosszú pengéjű kést, vagy egy szélesebb élű szerszámot is kényelmesen megélezhessünk vele.

Prémium nemeskorund csiszolószemcsék --> Kiemelkedő csiszolási hatékonyság – A korund (alumínium oxid), a gyémánt utáni legkeményebb, egyben a legkorszerűbb csiszolóanyag, így ezzel a fenőkővel villámgyorsan és prémium minőségben megélezhetők a kések, szerszámok! A gyártáshoz kizárólag a legmagasabb minőségű, válogatott nemeskorundot használják fel, így garantálható a homogén szemcseszerkezet, és az extra magas és egyenletes csiszolóhatás!

Gyártási csúcstechnológia --> Garantáltan kiemelkedő minőség – A TAIDEA, mint a világ egyik vezető fenőkő, illetve élezőszerszám gyártója, a prémium minőségű alapanyagok mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít!

Vizes élezési technológia --> Tiszta munkakörnyezet – Ez a fenőkő vizes használat mellett nyújt optimális élezési teljesítményt, így használat előtt 20-25 percig helyezze víz alá, hogy a fenőkő pórusai megtelhessenek vízzel, valamint a teljes élezési folyamat során is tartsa nedvesen felületét. Szemben az olajos használatú fenőkövekkel, itt nem szükséges drága élezőolajokat beszerezni, valamint a munkakörnyezetünket sem olajozzuk össze.

 

A termékkép(ek)en látható kés és az élszögtartó segéd nem részei az ajánlatnak, azok kizárólag a használat bemutatásának céljából szerepelnek a kép(ek)en.

Vélemények

5.00
9 értékelés
(9)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2021. 12. 16.
Gyors szállítás! Amit írtak róla azt tudja is. Jó minösségű kõ, szeretem!
|
2021. 12. 06.
Amire számítottam, kiváló termék
|
2021. 05. 17.
A termék teljes mértékben hozza a várt minőséget , a web áruház pedig gyors pontos .Köszönöm .
|
2021. 04. 29.
Remek termék,méret megfelelő,szépen dolgozik. Nem csúszkál az asztalon,szerintem tartós lesz.
|
2021. 01. 05.
Asztalos szerszámok élezéséhez használom.
Meg vagyok vele elégedve.
|
2020. 03. 13.
Nagyon meg vagyok a termékkel elégedve.
|
2020. 03. 07.
Most kezdtem el kés élezéssel foglalkozni. Kompakt konyhai késélezőt használtam addig és a késeim élei eléggé rossz állapotban voltak. Ezzel a fenőkővel (mindkét oldalt használtam) és egy fára rögzített fenőbőrrel (amihez fenőpasztát használtam) jobb eredményt értem el elsőre, mint a késélezővel valaha. Sajnos még elmaradok attól az eredménytől, ami a híres YouTube videókban van. De valahol el kell kezdeni.
|
2020. 02. 02.
Jó minőségű fenőkő, megfelelő használattal hosszú élettartama lesz!
|
2019. 11. 22.
Nagyon meg vagyok elégedve
pont azt kaptam amit vártam

Paraméterek

Mérete (fenőkő) 18,0 * 6,0 * 2,8 cm
Szemcseméret #240 - durva / #1000 - finom
Csiszolóanyag Nemeskorund (alumínium-oxid)
Súlya 640 gr
Extra 1 Csúszásmentes talp