Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
sets

RISAM Fenőkő készlet | XXL PRO TOTAL | #240 + #1000 + #3000 + #5000 | 4 db nagyméretű profi fenőkő + Élszögtartó + Tisztítókő

36.690 Ft
Gyártó RISAM
Cikkszám RIS-SET-W007
(12)

Termékleírás

RISAM XXL PRO TOTAL Professzionális fenőkő készlet 4 darab extra nagy méretű (20*8 cm), prémium minőségű, professzionális fenőkövet tartalmaz, egy durva (#240), egy finom (#1000) és két extra finom (#3000 és #5000) szemcseméretűt, így mindig hatékonyan tudunk alkalmazkodni az él állapotához! Mind a négy fenőkőhöz csúszásmentes szilikon talpat kapunk, melyek az élezést biztonságosabbá és pontosabbá teszik. A készlet részét képezi továbbá egy élszögtartó segéd, valamint egy prémium tisztítókő is. A fenőkövek a legmagasabb minőségű alumínium-oxid (nemeskorund) csiszolószemcsékből épülnek fel, mely a gyémánt utáni legkeményebb csiszolóanyag, így rendkívül hatékony élképzést tesz lehetővé. A fenőkövekhez mellékelt hasznos kiegészítőkkel a profik mellett a gyakorlatlanabb felhasználók is tökéletes eredményt érnek el az élezés során! A fenőkövek a kések élezése mellett, természetesen tökéletesen alkalmasak szerszámok (pl. vésők, gyalukések) professzionális élezésre is.

4 db különböző finomságú, extra nagy méretű prémium fenőkő --> Professzionális megoldás – Hatékonyan tudunk alkalmazkodni az él aktuális állapotához:

  • #240 grit – Durva szemcseméretű fenőkő, melynek használatával kijavíthatók a kések, szerszámok élén keletkezett nagyobb csorbulások, kitöredezettségek, valamint helyreállítható az él, és igény szerint kialakítható teljesen új élszög. Nagyon tompa, illetve sérült élű kések, szerszámok élezését javasolt ezzel a fenőkővel kezdeni. Használatával teljesen új él alakítható ki, nagy mennyiségű anyagot választunk le rövid idő alatt. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 65 micron.

  • #1000 grit – Közepesen finom szemcseméretű fenőkő, mely az eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések, szerszámok élezéséhez, karbantartásához az egyik legáltalánosabban ajánlható, legsokoldalúbb fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes fenőkő használata. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 16 micron.

  • #3000 grit - Extra finom szemcseméretű fenőkő, mely az alapvetően már éles kések, szerszámok élének további finomítására, vágóképességének további határozott növelésére ajánlott. Alkalmazásával már nagyon finom élű, borotvaéles pengéket kapunk. Jó alapot teremt ultra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Életlen pengék esetében feltétlenül javasolt finom szemcseméretű fenőkővel megteremteni az él alapjait. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 5 micron.

  • #5000 grit – Extra finom szemcseméretű fenőkő, mely az alapvetően már éles kések, szerszámok élének további finomítására, vágóképességének további növelésére ajánlott. Alkalmazásával már nagyon finom élű, borotvaéles, polírozott pengéket kapunk. Jó alapot teremt ultra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Életlen pengék esetében feltétlenül szükséges finom szemcseméretű fenőkővel megteremteni az él alapjait. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 2,5 micron.

Hasznos kiegészítők a csomagban --> Professzionális eredmény, könnyedén – A fenőkövekhez mindent mellékeltünk, hogy Ön tökéletes eredményt érjen el:

  • Élszögtartó segéd (1 db) – Használatával magabiztosan és egyszerűen, akár minden előzetes tapasztalat nélkül is tartani tudjuk az élezés során az élszöget, mely a tökéletes eredmény alapját képezi!
  • Tisztítókő (1 db) – Használata a finomabb fenőköveken elengedhetetlen, hiszen az élezés során a finom élezőszemcsék közé lerakódott fémrészecskéket el kell távolítani, csakis így tartható fenn a fenőkő élezési hatékonysága. Ezen felül a fenőkő felületén a használat során keletkező kisebb egyenetlenségek korrigálásában is segít. (Használatát az #1000, a #3000 és az #5000 grites fenőkőnél javasoljuk.)
  • Csúszásmentes szilikon talp (4 db) – Nagyon fontos, hogy a fenőkő a használat során ne mozduljon el a munkafelületen, hiszen ezáltal az élezés folyamata biztonságosabb, kényelmesebb, és sokkal pontosabb! Ezen felül a csúszásmentes szilikon talp óvja a fenőkövet a sérülésektől is.

Extra nagy méretű munkafelület --> Kényelmes használat, hosszú élettartam – Az extra nagy munkafelület egyfelől sokkal kényelmesebb, gyorsabb és pontosabb munkát tesz lehetővé, hiszen egyszerre a kés élének nagy része élezhető, másfelől a nagyméretű fenőkő élettartama is jelentősen hosszabb!

Prémium nemeskorund csiszolószemcsék --> Kiemelkedő csiszolási hatékonyság – A korund (alumínium oxid), a gyémánt utáni legkeményebb, egyben a legkorszerűbb csiszolóanyag, így ezzel a fenőkővel villámgyorsan és prémium minőségben megélezhetők a kések, szerszámok! A gyártáshoz kizárólag a legmagasabb minőségű, válogatott nemeskorundot használják fel, így garantálható a homogén szemcseszerkezet, és az extra magas és egyenletes csiszolóhatás!

Gyártási csúcstechnológia --> Garantáltan kiemelkedő minőség – A RISAM a prémium minőségű alapanyagok mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít!

Vizes élezési technológia --> Tiszta munkakörnyezet – Ez a fenőkő vizes használat mellett nyújt optimális élezési teljesítményt, így használat előtt 20-25 percig helyezze víz alá, hogy a fenőkő pórusai megtelhessenek vízzel, valamint a teljes élezési folyamat során is tartsa nedvesen felületét. Szemben az olajos használatú fenőkövekkel, itt nem szükséges drága élezőolajokat beszerezni, valamint a munkakörnyezetünket sem olajozzuk össze.

Vélemények

5.00
12 értékelés
(12)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 06. 09.
Gyorsan megérkezett, kipróbáltam, nagyon jó.
|
2022. 05. 21.
Kiváló minőségű kövek!
|
2022. 05. 16.
Kipróbáltam a gyorsan megérkezett terméket. Nagyon jó, nem bántam meg a vásárlást.
|
2022. 04. 13.
Prémium minőségű kövek, és meglepően gyorsan kiszálították.
|
2022. 01. 08.
Nagyon jó kövek, teljesen azt hozza amit az ember elvár tőle. Kitűnő!
|
2021. 12. 04.
Nagyon jó minőségű kövek. Gyorsan megérkeztek. Élmény velük dolgozni. Csak ajánlani tudom.
|
2021. 08. 14.
Kiváló termék
|
2021. 03. 16.
Nagyon jó kövek! Talán az 5000 helyett 6000 kellene, de így is csodás a készlet.
|
2021. 02. 15.
Nagyon jól működik,már alig vártam.ködzi
|
2021. 01. 11.
Még nem próbáltamki a terméket de korrektnek tűnik, gyorsan rendben megkaptam
|
2021. 01. 03.
Beváltotta a hozzá fűzött igéreteket. A késeket borotva élesre éleztem velük. Profi eszközök. Ajánlani tudom mindenkinek.
|
2020. 11. 10.
Fogalmam sincs, miért jött fel a hirdetés, mert nem kerestem fenőkövet. Viszont amikor megláttam, tudtam, hogy lesz eszköz a Wahl hajvágóm megélezéséhez. És így is lett.
Kattintottam és megkaptam pár napon belül a csomagot. A kövek beváltak, a hajvágó és a jobb késeink újra vágnak...
(Húsba vágó téma - illik szólni a többieknek otthon, hogy megváltoztak a kések, mert lehetnek meglepetések.... :-)

Az élezésre időt kell hagyni, nem pedig két "fontos és sürgős "dolog között nekiugrani, és az eredményről hallván (zsenge hullószőr-percegés az alkaron) még Rambó is ezzel készül a következő fogolymentésre :-P