Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

RISAM késélező | Állítható élszög | 2 fokozat + ollóélező | Tungsten karbid + Kerámia élezőfejek | RM023

10.790 Ft
6.990 Ft
3.800 Ft 35%
Az akciós ár visszavonásig, illetve a készlet erejéig érvényes!
Gyártó RISAM
Cikkszám RIS-RM023
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség Raktáron | INGYENES SZÁLLÍTÁS
(33)

Termékleírás

RISAM RM023 állítható élszögű késélező egy nagy hatékonyságú, kiemelkedő minőségű késélező, mely az állítható élszögnek köszönhetően sokkal többet nyújt, mint a többi, átlagos késélező! A különböző feladatokhoz a gyártók különböző élszöggel gyártják késeiket, hiszen az él finomsága meghatározza a kések feladatokhoz mért hatékonyságát! Ennek megfelelően a kések élezése során gyakran szükség lehet arra, hogy az egyes késeinket eltérő élszöggel élezzük meg. A RISAM RM023 késélező állítótárcsájával könnyedén beállíthatjuk az élszöget, oldalanként 14 és 24 fok között, így alkalmazkodva a kések, illetve az elvégzendő munka által támasztott igényekhez! A konyhai munka során elengedhetetlen, hogy éles késekkel dolgozzunk, hiszen egy éles késsel a munka sokkal gyorsabb, sokkal kevesebb selejt keletkezik, és nem utolsó sorban, egy éles késsel a munka sokkal biztonságosabb is! A RISAM RM023 késélező 2 élezőfázisával a késélezés gyerekjáték, bárki könnyedén, előzetes gyakorlat nélkül is megélezheti késeit! Ráadásul a késélező rendelkezik egy, az ollók finom élezéséhez, fenéséhez alkalmas nyílással is!

A RISAM RM023 késélező jellemzői és használata:

Élszögállító tárcsa – A megfelelő élezési élszög beállításához – Az élszögállító tárcsa révén ez a késélező rendkívül tág határok között képes a kések élezésére, legyen szó akár egy kisebb élszöget igénylő filézőkésről vagy japán szakácskésről, vagy egy nagyobb élszöget igénylő zsebkésről, vadászkésről, vagy akár egy bárdról. A tárcsával a késélező tungsten karbid és kerámia késélező élezőpárjai egyaránt állíthatók!

Javasolt élszögek:

14-16 fok: filézőkésekhez és ázsiai (pl. japán) késekhez

18-20 fok: európai (stílusú) szakácskésekhez

20-22 fok: zsebkésekhez, vadászkésekhez

24 fok: bárdokhoz

Használata: Nyomja le a tárcsát, és forgassa a kívánt állásba. A jelölt élszögek oldalanként értendők, azaz pl. a 20 fokos beállítás 40 fokos vágóélt fog eredményezni.

Tungsten karbid élezőfej – Az él kialakításához - Használja ezt az élezőfejet a kés „V” alakú vágóélének helyreállításához, kialakításához, azaz élezéséhez! Sérült, kicsorbult, esetleg elhajlott élű kések élének előkészítéséhez, illetve a vágóél kialakításához, helyreállításához is ajánlott. A tungsten karbid élezőlapkák rendkívül kemény anyagból készülnek, így a keményebb késacélokat is gond nélkül megélezik!

Használata: Helyezze a kést a tungsten karbid élezőfej vájatába, és húzza végig maga felé a kést az élezőlapkák között néhányszor úgy, hogy az él teljes hosszában végigfusson az élezőlapkák között! Ne alkalmazzon nagy nyomást! („Coarse” felirat jelöli.)

Kerámia élezőfej – Az él végső polírozásához - Használja ezt az élezőfejet a kés élének finomításához, polírozásához, a vágóképességének növeléséhez, miután az élt már előkészítette, illetve kialakította a Tungsten karbid élezőfej használatával! Jó élállapotú kések finom élezéséhez, fenéséhez elegendő lehet csak a kerámia fokozat használata, nem szükséges a Tungsten karbid fej alkalmazása előzetesen. A kerámia élezőrudak finom szemcséi csúcsminőségű alumínium oxidból (más néven nemeskorundból) készülnek, és rendkívüli hatékonysággal polírozzák a késacélokat!

Használata: Helyezze a kést a kerámia élezőfej vájatába, és húzza végig maga felé a kést az élezőlapkák között néhányszor úgy, hogy az él teljes hosszában végigfusson az élezőrudak között! Ne alkalmazzon nagy nyomást! („Fine” felirat jelöli.)

Ollóélező – Az ollók élének polírozásához - Használja ezt az élezővájatot a nagyobb méretű ollók élének finomításához, polírozásához, a vágóképességének növeléséhez. A kerámia élezőrudak finom szemcséi csúcsminőségű alumínium oxidból (más néven nemeskorundból) készülnek, és rendkívüli hatékonysággal polírozzák a késacélokat!

Használata: Helyezze az olló szárait a kerámia élezőfej vájatába, és húzza végig maga felé az ollót az élezőlapkákon néhányszor úgy, hogy az él teljes hosszában végigfusson az élezőrudakon! Élezheti akár egyszerre, akár külön-külön is az ollók vágóéleit. Ne alkalmazzon nagy nyomást! („Scissors” felirat jelöli.)

Jobbos/balos kialakítás – Az élezőfejek szimmetrikus kialakításának köszönhetően a késélezőt a jobb- és a balkezesek egyaránt használni tudják!

Nagy méretű, ergonomikus markolat – Nagyon fontos, hogy élezés során a késélezőt biztonságosan meg tudjuk markolni, ez elengedhetetlen a sérülések elkerülése végett!

Csúszásmentes szilikon talp – Élezés során a késélező szilárdan áll a munkafelületen, így elkerülhetők a megcsúszásból eredő sérülések!

Egyszerű karbantartás – A késélező nem igényel különösebb karbantartást. Az élezés során keletkező finom fémszemcséket egyszerűen borítsa ki, finoman ütögesse ki az élezővájatokból! Az élezőfejeket nem mossa le vízzel, kizárólag száraz tisztítás ajánlott.

Gyártási csúcstechnológia --> Garantáltan kiemelkedő minőség – A RISAM a prémium minőségű alapanyagok mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít!

 

Paraméterek

Élezőfej 1 anyaga Tungsten karbid
Élezőfej 2 anyaga kerámia (nemeskorund)
Élezőfej 3 anyaga kerámia (nemeskorund)
Késélező anyaga ABS
Mérete 26,5*7,5*4,5 cm

Vélemények

5.00
33 értékelés
(33)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2021. 10. 19.
Végre valami ami tényleg élez.
|
2021. 10. 15.
Az eddig általam használt hasonló célú eszközök közül a legjobb.
|
2021. 10. 07.
Tökéletes választásnak tűnik, csak ajánlani tudom mindenkinek.
|
2021. 09. 13.
Már rég szerettem volna egy ilyen profi élezőt, nagyon klassz, tökéletes kés élezésre, még az olló élesítést is kipróbáltam egy régi ollón és ég és föld a különbség. Nagyon elégedett vagyok, az ára is rendben volt, főleg hogy le volt árazva :)
|
2021. 08. 29.
Az élszög állíthatósága keltette fel a figyelmem. Jó termék, bevált.
|
2021. 08. 23.
Nagyon jó a minőség, gyors a szállítás és ingyenes, kedvező az ár
|
2021. 08. 11.
Igazán jól használható termék, meg vagyok elégedve. A vásárlás folyamata is hibátlan, amiről tájékoztattak, az úgy valósult meg.
|
2021. 07. 22.
Nagyon elégedett vagyok vele,ár-érték arányban kitűnő választás.Könnyen kezelhető,az állítható élszögnek köszönhetően minden kés típushoz megfelő.Hatásosan,gyorsan élez.
Visszatérő vásárlójuk vagyok.Precíz,gyors,korrekt vebáruház.Csak ajánlani tudom,példamutató munka.Köszönöm.
|
2021. 05. 04.
Könnyen használható, jó termék. Elégedett vagyok!
|
2021. 04. 25.
A termék is rendben,de kiemelem a pontos tervezett szállítást.
Ez egy jó webáruház.
|
2021. 04. 24.
Ertekeles alapjan valasztottam, meg azert mert allithato a szog, sokfelet lehet vele elezni. Maximalisan elegedett vagyok
|
2021. 04. 20.
|
2021. 04. 14.
Gyorsan megérkezett a termék. Jól használható eszköz a kések és ollók élezésére.
|
2021. 04. 14.
Pont azt kaptam amit vártam.
|
2021. 04. 01.
Pontosan azt kaptam, amire szükségem volt.
|
2021. 04. 01.
A termékkel és a webáruházzal elégedett vagyok. Az élező a termékleírásban foglaltaknak megfelel.
|
2021. 03. 24.
Kitűnő termék, kiváló Webáruház. Figyelembe ajánlom!
|
2021. 03. 12.
Teszi a dolgát. Príma!
|
2021. 02. 27.
Azért választottam ezt a terméket, mert nagyon dicsérték mások! Hát jól döntöttem, én is bátran ajánlom másoknak is, szuper termék!
|
2021. 02. 24.
Nagyon jól bevált!
|
2021. 02. 20.
Pontosan időben megérkezett. Az első élezésnél tökéletesen működött. Csak ajánlani tudom.
|
2021. 02. 18.
Untam már a problémásan vágó konyhakéseinket, így régóta kerestem már egy professzionális késélezőt megfizethető áron: most végre megtaláltam! A futár nagyon hamar meghozta, így neki is láttam az itthoni kések újraélezésének és fenésének - mert bizony mindkettőt tudja ez a kis RISAM! Sőt, a rég kicsorbult ollót is újra használhatóvá teszi. A helyrehozni kívánt élszalag állapotától függően kevesebbszer vagy többször kell végighúzni az élezőben a pengét, de hogy igazán jól metsző eszközt kapjunk, szükséges némi gyakorlás, a használatára rá kell érezni. Ha ez megvan, imádni fogjuk, mert a közismert papírlap teszten is úgy teljesít majd kedvenc késeink, mint az álom. A termék is, a bolt is ifejezetten ajánlott!
|
2021. 01. 17.
Érdemes megvenni, egy álom az élezés után a késeket használni, élesebbek, mint új korukban
|
2021. 01. 17.
Teljesen elégedett vagyok!
|
2021. 01. 13.
Szuper hogy több élszögből lehet kiválasztani külömböző késekhez a megfelelőt
|
2021. 01. 03.
Elégedett vagyok
|
2020. 12. 21.
Nekem nagyon bejön!
|
2020. 12. 20.
Kiváló minőségű termék! Stabilan áll, a késeket jól vezeti.
|
2020. 12. 11.
Kedvező ár, kiváló minőség!
|
2020. 12. 05.
A rendelt termék két napon belül megérkezett. Kiváló minőségű, tökéletesen élez.
|
2020. 10. 23.
Nemrég kaptam meg és az összes késünket megéleztem vele. Jobbkezes lévén a kést jobb kezemben tartva használtam, bal kézzel való megfogása biztonságos. Nagyon jó megoldás az élszög állítása, mert az egyes késeink élszöge eltért, az ehhez történő állítás gyors és egyszerű, de ki kellett tapasztalnom, hogy melyik késnél hová kell állítani. A karbid élező már 3 áthúzás után élessé tette a kést, a kerámia élező 1-2 áthúzás után finomított. A korábbi élezőimen jelentősen rá kellett nyomni a kést az élezőre, erre szinte csak rá kellett tenni. Az olló élezőt még nem használtam, de szerintem az is megfelelő lesz.
Összességében nagyon meg vagyok elégedve a termékkel, mert egy profi szerszámot kaptam jó áron és ráadásul ingyen szállították ki.
|
2020. 10. 15.
Ez a késélező nagyon kedvező árban volt.
Nemrég kaptam meg, és végigéleztem az összes kést, és én is nagyon meg vagyok elégedve. Élezésnél az is fontos, hogy az élszöget be tudjuk állítani, ez a Nordkniven termék erre is képes. Ajánlom mindenkinek, mert az éles kés, elengedhetetlen a konyhai munkához.
|
2020. 08. 11.
Ma érkezett meg és nagyon meg vagyok vele elégedve. Eleve olyan élezőt kerestem, ahol a kés élének a szöge is állítható. Ez nagyon jó megoldás. Mindenkinek ajánlom, akinek fontos, hogy a konyhakései mindig élesek legyenek!