Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

RISAM késélező | Rugalmas élezőkarok | Élezéshez és fenéshez is | RM022-Y

7.990 Ft
5.990 Ft
2.000 Ft 25%
Az eredeti ár a gyártó által javasolt bruttó fogyasztói ár. A kedvezményes ár 2022.08.31-ig, és legfeljebb a készlet erejéig érvényes!

Termékleírás

RISAM RM022-Y késélező egy rendkívül jó fogást biztosító, a késélezésben jártassággal nem rendelkezők által is könnyedén használható, a rugalmas élezőkaroknak köszönhetően mégis rendkívül sokoldalú és hatékony késélező, amely innovatív kialakításának köszönhetően egyaránt használható a kések élezéséhez és fenéséhez is!  A rugalmas élezőkarok révén ez a késélező képes arra, hogy minden egyes kést a legoptimálisabb szögben élezzen meg, ráadásul az ultra kemény tungsten-karbid élezőpengéknek köszönhetően a keményebb késacélok sem fognak ki rajta! A kést egyszerűen csak néhányszor át kell húzni a késélező erős rugókkal szabályozott karjai között, és máris élesebb lesz, mint új korában! Amennyiben áthúzás közben a kés hegyét lefelé tartjuk, úgy a késélező még a legéletlenebb kést is megélezi, majd a kés hegyét felfelé tartva finoman feni, simítja az élt! A nagy méretű markolat és a csúszásmentes szilikon talp nagyon jó kezelhetőséget, irányíthatóságot biztosít a késélezés során! Ezzel a nagyszerű késélezővel néhány pillanat alatt megélezheti késeit!

A RISAM RM022-Y késélező jellemzői és használata:

Flexibilis (rugalmas) élezőkarok --> Automatikus szögbeállítás a kés éléhez alkalmazkodva - A késélező élezőkarjait erős rugó mozgatja, illetve automatikusan állítja be, így minden egyes kést a használathoz leginkább illő élszöggel élezhetünk meg! Az rugalmas élezőkarok 22 és 46 fok közötti élszögek élezésére képesek!

Nagy hatékonyságú élezés --> A vágóél kialakításához - Húzza át a kést, a kés hegyét lefelé tartva a késélező rugalmas élezőkarjai között 5-8 alkalommal, így a rendkívül kemény tungsten karbid élezőpengék nagyon gyorsan kialakítják a késen a kívánt élszalagot! Ha kisebb erővel nyomja a kést, miközben áthúzza az élezőkarok között, akkor az élezőkarok kisebb szögben nyílnak szét, így kisebb élszöget élez, ha nagyobb erővel nyomja a kést, akkor az élezőkarok nagyobb szögben nyílnak szét, így nagyobb élszöget élez! A kisebb élszög a precíziós vágóélekhez való (pl. filézőkések hámozókések, japán szakácskések), míg a nagyobb élszög a nagyobb terhelésnek kitett kések (pl. csontozókések, európai stílusú szakácskések, bárdok) vágóélének kialakításához való.

Finom élezés, fenés --> A vágóél finomításához, fenéséhez - Húzza át a kést, a kés hegyét enyhén felfelé tartva a rugalmas élezőkarok között, így finomítva, simítva a vágóélt! Ezt a fokozatot minden esetben használja az előző pontban ismertetett durvább élezés után, ugyanakkor használhatja önállóan is, a jobb élállapotú kések finom élezéséhez, fenéséhez, élsimításához is.

Jobbos/balos kialakítás – Az élezőfejek szimmetrikus kialakításának köszönhetően a késélezőt a jobb- és a balkezesek egyaránt használni tudják!

Nagy méretű, ergonomikus markolat – Nagyon fontos, hogy élezés során a késélezőt biztonságosan meg tudjuk markolni, ez elengedhetetlen a sérülések elkerülése végett!

Csúszásmentes szilikon talp – Élezés során a késélező szilárdan áll a munkafelületen, így elkerülhetők a megcsúszásból eredő sérülések!

Egyszerű karbantartás – A késélező nem igényel különösebb karbantartást. Az élezés során keletkező finom fémszemcséket egyszerűen borítsa ki, finoman ütögesse ki az élezőkarok közül! Az élezőfejeket nem mossa le vízzel, kizárólag száraz tisztítás ajánlott.

Gyártási csúcstechnológia --> Garantáltan kiemelkedő minőség – A RISAM a prémium minőségű alapanyagok mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.