Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

RISAM késélező | 2 különböző élszög | 4 fokozat | Tungsten karbid + Kerámia élezőfejek | RM010

11.390 Ft
7.990 Ft
3.400 Ft 30%
Az eredeti ár a gyártó által javasolt bruttó fogyasztói ár. A kedvezményes ár 2022. december 31-ig, de legfeljebb a készlet erejéig érvényes.
Gyártó RISAM
Cikkszám RIS-RM010
Szállítási díj: 490 Ft
Elérhetőség Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
(12)

Termékleírás

RISAM RM010 késélező egy kiemelkedő minőségű, nagy hatékonyságú és igen sokoldalú késélező, mely egyaránt lehetővé teszi európai és japán stílusú kések élezését is! A késélező sokoldalúságát az biztosítja, hogy kialakítottak rajta egy élezőpárt az európai stílusú késeknek megfelelő, oldalanként 18-19 fokos élszögű élezéshez, valamint egy élezőpárt a magasabb vágóképességgel rendelkező ázsiai (japán) stílusú késekhez szükséges, oldalanként 12-13 fokos élszögű élezéshez is! Mindez azt jelenti, hogy ezen a kiváló késélezőn 2 db tungsten karbid élezőfejet és 2 db kerámia élezőfejet találunk! A kések vágóképességének megőrzéséhez, illetve visszaállításához feltétlenül szükséges, hogy a késeinket mindig a megfelelő élszöget biztosító késélezővel élezzük, és ezzel a késélezővel ez többé nem probléma! A konyhai munka során elengedhetetlen, hogy éles késekkel dolgozzunk, hiszen egy éles késsel a munka sokkal gyorsabb, sokkal kevesebb selejt keletkezik, és nem utolsó sorban, egy éles késsel a munka sokkal biztonságosabb is! A RISAM RM010 késélező 4 élezőfázisával a késélezés gyerekjáték, bárki könnyedén, előzetes gyakorlat nélkül is megélezheti késeit!

A RISAM RM010 késélező jellemzői és használata:

„Standard” és „Asian” élezőpárok – A megfelelő élezési élszög kiválasztásához – A késélező „Standard” élezőpárja a nagyobb élszögű, európai stílusú kések élezéséhez, míg az „Asian” élezőpárja a kisebb élszögű, precíziós vágóélű ázsiai stílusú (pl. japán) kések élezéshez használandó. Fontos, hogy a kés élezését ugyanazon az élszögű élezőpáron kezdje és fejezze be, tehát ha. pl. a kést a „Standard” tungsten karbid élezőn élezte, akkor a kerámia élezőből is a „Standard” élezőt használja.

Kialakított élszögek:

„Standard” élezőpár: 18-19 fok oldalanként (36-38 fokos vágóélt eredményez)

„Asian” élezőpár: 12-13 fok oldalanként (24-26 fokos vágóélt eredményez)

Tungsten karbid élezőfej – Az él kialakításához - Használja ezt az élezőfejet a kés „V” alakú vágóélének helyreállításához, kialakításához, azaz élezéséhez! Sérült, kicsorbult, esetleg elhajlott élű kések élének előkészítéséhez, illetve a vágóél kialakításához, helyreállításához is ajánlott. A tungsten karbid élezőlapkák rendkívül kemény anyagból készülnek, így a keményebb késacélokat is gond nélkül megélezik!

Használata: Helyezze a kést a tungsten karbid élezőfej vájatába, és húzza végig maga felé a kést az élezőlapkák között néhányszor úgy, hogy az él teljes hosszában végigfusson az élezőlapkák között! Ne alkalmazzon nagy nyomást! („Coarse” felirat jelöli.)

Kerámia élezőfej – Az él végső polírozásához - Használja ezt az élezőfejet a kés élének finomításához, polírozásához, a vágóképességének növeléséhez, miután az élt már előkészítette, illetve kialakította a Tungsten karbid élezőfej használatával! Jó élállapotú kések finom élezéséhez, fenéséhez elegendő lehet csak a kerámia fokozat használata, nem szükséges a Tungsten karbid fej alkalmazása előzetesen. A kerámia élezőrudak finom szemcséi csúcsminőségű alumínium oxidból (más néven nemeskorundból) készülnek, és rendkívüli hatékonysággal polírozzák a késacélokat!

Használata: Helyezze a kést a kerámia élezőfej vájatába, és húzza végig maga felé a kést az élezőlapkák között néhányszor úgy, hogy az él teljes hosszában végigfusson az élezőrudak között! Ne alkalmazzon nagy nyomást! („Fine” felirat jelöli.)

Jobbos/balos kialakítás – Az élezőfejek szimmetrikus kialakításának köszönhetően a késélezőt a jobb- és a balkezesek egyaránt használni tudják!

Nagy méretű, ergonomikus markolat – Nagyon fontos, hogy élezés során a késélezőt biztonságosan meg tudjuk markolni, ez elengedhetetlen a sérülések elkerülése végett!

Csúszásmentes szilikon talp – Élezés során a késélező szilárdan áll a munkafelületen, így elkerülhetők a megcsúszásból eredő sérülések!

Egyszerű karbantartás – A késélező nem igényel különösebb karbantartást. Az élezés során keletkező finom fémszemcséket egyszerűen borítsa ki, finoman ütögesse ki az élezővájatokból! Az élezőfejeket nem mossa le vízzel, kizárólag száraz tisztítás ajánlott.

Gyártási csúcstechnológia --> Garantáltan kiemelkedő minőség – A RISAM a prémium minőségű alapanyagok mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít!

Paraméterek

Élezőfej 1 anyaga Tungsten karbid
Élezőfej 2 anyaga kerámia (nemeskorund)
Élezőfej 3 anyaga Tungsten karbid
Élezőfej 4 anyaga kerámia (nemeskorund)
Késélező anyaga ABS + TPE
Mérete 22,0*9,0*4,2 cm

Vélemények

5.00
12 értékelés
(12)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 07. 25.
Csak ajánlani tudom a terméket, tényleg jó!
|
2022. 05. 19.
Jól működik meg vagyok elégedve köszönöm
|
2022. 04. 17.
A leírás teljesen megfel a valóságnak .

Valóban jól müködik és kés élezés után teljesen szépen vág .
Ajánlani tudom csak konyha használatra tökéletes !
|
2022. 03. 29.
Remek!
|
2022. 01. 03.
Ismét tudom használni azokat a késeket, amikről korábban letettem. Nagyon jó választás volt.
Köszönöm! :)
|
2022. 01. 02.
Szuper!
|
2021. 12. 17.
Tökéletes
|
2021. 08. 28.
Szuper
|
2021. 03. 10.
Azt kaptam, amit vártam. Teszi a dolgát
|
2021. 02. 25.
Azt kaptam amit egy ilyen tipusú gyorsélezőtől elvárhatok.
|
2020. 11. 06.
Nagyon szép forma, kiváló minőség, tökéletes élezés!
Meg vagyok elégedve!
|
2020. 09. 03.
A termék hibátlanul ellátja a feladatát.