Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

RISAM Fenőkő karbantartó-ápoló szett | Síkolókő (#180) + Tisztítókő (#600)

12.490 Ft
9.990 Ft
2.500 Ft 20%
Az eredeti ár a gyártó által javasolt bruttó fogyasztói ár. A kedvezményes ár 2022.08.31-ig, és legfeljebb a készlet erejéig érvényes!

Termékleírás

A RISAM #180 fenőkő karbantartó és ápoló szett tartalmaz egy magas minőségű, nagy keménységű, szilícium-karbid síkoló követ, mely elengedhetetlen a fenőkövek sík felületének visszaállításához, valamint egy nemeskorund tisztítókövet, mely a finomabb fenőkövek felületének frissítésére, az élezés hatékonyságának növelésére való.

A RISAM #180 grites síkolókő jellemzői:

#180 grit – A síkoló kő #180 grites szemcseméretű, így használatát kizárólag 240 grites, vagy annál finomabb fenőköveken javasoljuk!

A fenőkövek felülete használat során elveszítheti teljesen sík jellegét, márpedig a hatékony élezéshez szükséges, hogy a fenőkő felülete sík legyen. Ebben segít nekünk a RISAM síkoló köve, mellyel könnyedén formába hozhatjuk elhasználódott – így már kevésbé hatékony – fenőköveinket!

A fenőkövek síkolása előtt mind magát a fenőkövet, mind a síkoló követ be kell áztatnunk vízbe. Helyezzük tehát a fenőkövet és a síkoló követ is egy vízzel megtöltött edénybe, úgy, hogy a köveket a víz ellepje, és hagyjuk őket a vízben ázni kb. 20-25 percig. Ezután a fenőkövet helyezzük a munkapultra, majd a síkoló kő bordázott felét ráfordítva, egyenletes csiszoló mozdulatokkal, megkezdhetjük a fenőkő felületének síkba hozását. Alkalmazzunk enyhe nyomást a síkolás folyamata során, ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy indokolatlanul nagy nyomást alkalmazva a fenőkő megrepedhet! A síkolás során időnként öblítse le mind a fenőkövet, mind a síkolókövet!

A RISAM #600 grites tisztítókő jellemzői:

#600 grit – A tisztítókő #600 grites szemcseméretű, így használatát kizárólag 1000 grites, vagy annál finomabb fenőköveken javasoljuk!

A tisztítókő használata a finomabb fenőköveken elengedhetetlen, hiszen az élezés során a finom élezőszemcsék közé lerakódott fémrészecskéket időről-időre el kell távolítani, csakis így tartható fenn a fenőkő élezési hatékonysága. Ezen felül a fenőkő felületén a használat során keletkező kisebb egyenetlenségek korrigálásában is segít. Nagyobb egyenetlenségek eltüntetésére a síkolókövet javasoljuk.

A tisztítókő használata előtt mind magát a fenőkövet, mind a tisztítókövet be kell áztatnunk vízbe. Helyezzük tehát a fenőkövet és a tisztítókövet is egy vízzel megtöltött edénybe, úgy, hogy a köveket a víz ellepje, és hagyjuk őket a vízben ázni kb. 20-25 percig. Amennyiben az élezés során azt tapasztaljuk, hogy a fenőkő felületén a sötét színű fémrészecskék megtapadnak (ilyenkor az élezés hatékonysága is érezhetően csökken) egyenletes csiszoló mozdulatokkal, a tisztítókővel tüntessük el a fenőkő felületére rakódott fémrészecskéket. A tisztítókő használata után, az élezés folytatása előtt minden esetben öblítse le alaposan folyó víz alatt a fenőkövet! A tisztítókő használata az élezés során többször is ajánlott, a fémrészecskék lerakódásának függvényében.

 

Gyártási csúcstechnológia à Garantáltan kiemelkedő minőség – A RISAM a prémium minőségű alapanyagok mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.