Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
bundles

RISAM Késélező készlet | EXTRA | #1000/3000 Fenőkő + Kerámia élezőrúd + Élszögtartó + Tisztítókő

27.490 Ft
14.990 Ft
12.500 Ft 45%
Az akciós ár visszavonásig, illetve a készlet erejéig érvényes!
Gyártó RISAM
Cikkszám RIS-SET-R001
(11)

Termékleírás

RISAM EXTRA késélező készlet egy tökéletes, teljeskörű késélezési megoldás, mely a legmagasabb minőségű, nagy keménységű késacélok, például prémium japán kések gondos élezéséhez, illetve élesen tartásához is rendkívül ajánlott! A fenőkővel elvégezhetjük a késeink időszakos, alapos élezését, majd a kerámia élezőrúd rendszeres használatával, hosszú ideig élesen is tarthatjuk őket! A készlet tartalmaz egy prémium minőségű kombinált fenőkövet, melynek egyik oldala finom (#1000), a másik oldala pedig extra finom (#3000) szemcseméretű, a fenőkövet pedig tökéletesen egészíti ki a kések élesen tartásához nélkülözhetetlen, szintén prémium minőségű kerámia élezőrúd! A fenőkőhöz csúszásmentes szilikon talpat kapunk, mely az élezést biztonságosabbá és pontosabbá teszi. A készlet részét képezi továbbá egy élszögtartó segéd, valamint egy prémium tisztítókő is. Ezekkel a hasznos kiegészítőkkel a profik mellett a gyakorlatlanabb felhasználók is tökéletes eredményt érnek el a fenőkővel történő élezés során!

Prémium minőségű KOMBINÁLT FENŐKŐ --> A kések alapos élezéséhez – Hatékonyan tudjuk élezni késeinket, alkalmazkodva az él aktuális állapotához:

 • #1000 grit – Közepesen finom szemcseméretű fenőkő, mely az eltompult, élességüket vesztett, de alapvetően jó kondícióban lévő kések élezéséhez, karbantartásához az egyik legáltalánosabban ajánlható, legsokoldalúbb fenőkő. Alkalmazásával már nagyon jól használható élt kapunk, mely az általános vágási feladatokat nagyon jól megoldja. Jó alapot teremt extra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Nagyon tompa, de különösen a sérült pengék javításához előzetesen szükséges lehet durva vagy közepes szemcseméretű fenőkő használata. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 16 micron.
 • #3000 grit – Extra finom szemcseméretű fenőkő, mely az alapvetően már éles kések élének további finomítására, vágóképességének további határozott növelésére ajánlott. Alkalmazásával már nagyon finom élű, borotvaéles pengéket kapunk. Jó alapot teremt ultra finom fenőkövek további alkalmazása előtt. Életlen pengék esetében feltétlenül javasolt finom szemcseméretű fenőkővel megteremteni az él alapjait. A fenőkő nemeskorund (alumínium-oxid) csiszolószemcséinek mérete kb. 5 micron.
 • Nagy méretű munkafelület --> Kényelmesebb munkavégzés – A fenőkő munkafelülete kellően nagy méretű ahhoz, hogy akár egy hosszú pengéjű kést is kényelmesen megélezhessünk vele.
 • Prémium nemeskorund csiszolószemcsék --> Kiemelkedő csiszolási hatékonyság – A korund (alumínium oxid), a gyémánt utáni legkeményebb, egyben a legkorszerűbb csiszolóanyag, így ezzel a fenőkővel villámgyorsan és prémium minőségben megélezhetők a kések! A gyártáshoz kizárólag a legmagasabb minőségű, válogatott nemeskorundot használják fel, így garantálható a homogén szemcseszerkezet, és az extra magas és egyenletes csiszolóhatás!
 • Vizes élezési technológia --> Tiszta munkakörnyezet – Ez a fenőkő vizes használat mellett nyújt optimális élezési teljesítményt, használat előtt 20-25 percig helyezze víz alá, hogy a fenőkő pórusai megtelhessenek vízzel, valamint a teljes élezési folyamat során is tartsa nedvesen felületét. Szemben az olajos használatú fenőkövekkel, itt nem szükséges drága élezőolajokat beszerezni, valamint a munkakörnyezetünket sem olajozzuk össze.

Prémium minőségű KERÁMIA ÉLEZŐRÚD --> A kések hosszú ideig élesen tartásához – Rendszeres használatával még a legkeményebb acélból készült késeink is hosszú ideig borotvaélesek maradnak!

 • Hosszabb munkafelület --> Sokoldalú felhasználás – A kerámia élezőrúd 25 cm hosszú élezőfelülete már tökéletesen alkalmas hosszabb kések (pl. séfkések és szeletelőkések) kényelmes, szakszerű és biztonságos élezéséhez is!
 • Nagy keménységű, prémium alapanyag --> Egyenletes, magasszintű élképzés – A kerámia élezőrúd a legmagasabb minőségű alumínium-oxid kerámiából készült, melynek különösen finom (#2000) és tökéletesen egyenletes szemcseszerkezete, valamint rendkívül magas kopásállósága, még a legkeményebb acélból készült pengék esetében is pontosan és kíméletesen tartja karban a kések élét, finom, borotvaéles vágóélt képez!
 • Ultramagas kopásállóság --> Rendkívül hosszú élettartam – Mivel a kerámia élezőrúd felülete még sok éves rendszeres használat után sem kopik, így a kések élezésében akár évtizedekig szolgál bennünket!
 • Ergonomikus, nagyméretű markolat --> Biztonságos és precíz használat – A kések biztonságos és precíz élezése jól irányítható, biztosan tartható élezőrudat igényel!
 • Rozsdamentes ujjvédő --> Biztonságos használat – A nikkel öntvény ujjvédő biztonsággal megakadályozza, hogy fenés során megvágjuk kezünket a késsel!

Hasznos KIEGÉSZÍTŐK a csomagban --> Professzionális eredmény, könnyedén – A fenőkőhöz mindent mellékeltünk, hogy Ön tökéletes eredményt érjen el:

 • Élszögtartó segéd (1 db) – Használatával magabiztosan és egyszerűen, akár minden előzetes tapasztalat nélkül is tartani tudjuk az élezés során az élszöget, mely a tökéletes eredmény alapját képezi!
 • Tisztítókő (1 db) – Használata a finomabb fenőköveken elengedhetetlen, hiszen az élezés során a finom élezőszemcsék közé lerakódott fémrészecskéket el kell távolítani, csakis így tartható fenn a fenőkő élezési hatékonysága. Ezen felül a fenőkő felületén a használat során keletkező kisebb egyenetlenségek korrigálásában is segít. (Használatát elsősorban az #1500 grites oldalon javasoljuk.)
 • Csúszásmentes szilikon talp (1 db) – Nagyon fontos, hogy a fenőkő a használat során ne mozduljon el a munkafelületen, hiszen ezáltal az élezés folyamata biztonságosabb, kényelmesebb, és sokkal pontosabb! Ezen felül a csúszásmentes szilikon talp óvja a fenőkövet a sérülésektől is.

Gyártási csúcstechnológia --> Garantáltan kiemelkedő minőség – A RISAM a prémium minőségű alapanyagok mellett a legmagasabb szintű és legkorszerűbb gyártási technológia alkalmazására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre és a legszigorúbb, nemzetközi szabványoknak is messzemenően megfelelő minőségbiztosításra is kiemelt figyelmet fordít!

Vélemények

5.00
11 értékelés
(11)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 05. 04.
Első osztályú minőség..
|
2022. 05. 02.
|
2022. 04. 18.
Professzionális
|
2022. 04. 10.
Tökéletesen meg vagyok elégedve ,nagyon gyors szállítás és könnyű használat.
|
2022. 01. 19.
Jól használható jó végeredménnyel. A kerámia fenő rúd kifejezetten tetszik, jól végzi a dolgát!
|
2021. 03. 23.
Sokféle késélezőt vettem az elmúlt években, márkásat is, menőt is, de eddig mindegyik csalódás volt számomra, ezért most végre elszántam magam fenőkő vásárlására. Múlt héten kaptam kézhez – a visszajelzés, a szállítás gyors volt, és problémamentes –, rögtön ki is próbáltam ezt a remek kis készletet. Úgy érzem, felnőtt férfi lettem. :D
A nagyon tompa, csorba késekhez kezdetben egy durvább kő kellett, de egy hétköznapi, konyhai felhasználásra alkalmas finomításhoz ez a készlet tökéletes. Nem könnyű, de nem szabad csüggedni: a mozdulatokat, a technikát gyakorolni, próbálgatni kell. Az élszögtartó valóban csak nagyobb késekhez használható kényelmesen, de az sem kizárt, hogy némi ügyeskedéssel kisebb késekhez is hatékonyan bevethető. A fenőrúd is remekül teljeseít pl. főzés közben igen praktikus. Mindenkinek ajánlom ezt a készletet, akinek van már otthon legalább egy durvább, "nagyoló" és egy síkoló köve vagy ilyenek nincsenek, de gyakran élezné és fenné a késeit, hogy mindig élesek maradjanak. Egy teljesen kezdő kőhasználónak (mint amilyen én is vagyok) valamivel több pénzért érdemes lehet beruházni olyan készletbe, amiben az utóbbiak is megvannak, úgy együtt egy stabil bázist jelentenek majd hosszú éveken át.
|
2020. 12. 13.
Nagyon megvagyok vele elégedve.
Gyors pontos kiszállítás.
|
2020. 08. 16.
Nagyon jól használható készlet.
|
2020. 07. 30.
Nagyon jó kombináció az 1000/3000 grid. Ha nem teljesen életlen késeid vannak otthon ez egy tökéletes választás! Ajánlom figyelmébe mindenkinek, hogy az élszögtartó vastagsága miatt keskenyebb pengéknél nem annyira használható pl: svájci bicska, filéző kés, de tele van a youtube szuper bemutató videókkal, pár óra gyakorlással tökéletesíteni lehet a technikát, utána már az ember japán élezőmesternek képzelheti magát minden egyes húzásnál. A fenőkerámia túlszárnyalta minden elvárásomat, brutál jól dolgozik! A csúszásmentes talp, nem teljesen csúszásmentes szóval érdemes egy konyharuhát beáldozni, vagy jó munkafelületet választani. De ez nyilván nem a webshop hibája. A szállítás nagyon gyors volt. Szóval le a kalappal...
|
2020. 07. 21.
Első ilyen élezőm, amin kezdetnek egy tucat kést éleztem meg. Ez elég gyakorlat volt a mozdulat elsajátítása és az él szögen tartása szempontjából. Azt kell hogy mondjam, mindenképpen látványosan és érezhetően élesebbek lettek a kések. Volt amivel sokáig kellett bajlódjak, mert nagyon tompa volt az éle (ez alatt azt értem, hogy egy papírdarabot semmilyen módon nem vágott át, max csak benyomta végül elszakította azt. Ide ezért szerintem mindenképpen dúrvább 200-600 közötti követ kellene használni), de még az ilyen kést is meg lehet élezni vele. Szóval nagyonörülök , számomra nagy segítség!
|
2020. 06. 05.
Kipróbáltam, elégedett vagyok az eredménnyel, jól használható.
Kerámia fenőrúd különösen tetszik.