Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

HAIDU fenőkő, HCZ 600 | #600 - Közepes | 16*4 cm

3.690 Ft
Gyártó HAIDU
Cikkszám HAI-HCZ-600
Elérhetőség Nem rendelhető
Szállítási díj: 1.390 Ft
(1)

Termékleírás

HAIDU HCZ-600 fenőkő egy kompakt méretű, vizes használatú, korundszemcsés kerámia fenőkő, melyet elsősorban kisebb vagy közepes méretű kések élezéséhez javasoljuk, maximum 18-20 cm-es pengehosszig. A fenőkő egyik hosszanti oldala legömbölyített kiképzést kapott, mellyel a rekurzív pengék is jól élezhetők, illetve használható a fenőrudakhoz hasonlóan is.

A HAIDU HCZ-600 fenőkő egy közepes szemcseméretű, JIS #600-as finomságú fenőkő, melynek alkalmazásával már jó vágóképességű él alakítható ki, mely ugyan még messze áll a borotvaélestől, de már jól használható vágóélt ad. Használatával kijavíthatók a kések, szerszámok élén keletkezett kisebb sérülések is. Tompa kések és szerszámok élezését javasolt ezzel a fenőkővel kezdeni. Erősebben sérült élek élezéséhez szükséges lehet egy-két fokozattal durvább fenőkő használata is előzetesen. Jó alapot teremt finom fenőkövek alkalmazása előtt is.

A fenőkő alumínium-oxid (korund) csiszolószemcsékből égetett kerámia fenőkő. A korund a gyémánt utáni legkeményebb csiszolóanyag, így rendkívül hatékony élképzést tesz lehetővé. A fenőkő a kések élezése mellett, természetesen tökéletesen alkalmas szerszámok (pl. finom vésők) és borotvák élezésre is.

A HAIDU fenőkövek vizes használatú fenőkövek, azaz használatuk előtt szükséges vízbe áztatni őket 15-20 percig, és az élezés teljes folyamata során is vizesen kell tartani a felületüket, ez a hatékony élezés alapja! Használhatók olajos fenőköként is, de a leghatékonyabb teljesítményt vizes használat mellett nyújtják. Amennyiben egyszer már olajjal használtuk, a jövőben kizárólag olajjal használhatók. A száraz használatot kerüljük, mert a fenőkövek felülete felpolírozódhat. Vizes használat után a fenőkövet alaposan szárítsuk ki szobahőmérsékleten. A fenőkövek használat utáni megtisztítása (hosszabb használat során akár élezés közben is) erősen javasolt, mivel ez szükséges az élezési hatékonyság, valamint a fenőkövek sík felületének a fenntartásához. Ehhez a következő kiegészítőket ajánljuk: síkolókő, tisztítókő, gyémánt fenőkő tisztító.

A Haidu fenőkövek kézzel készült termékek, ezért a feltüntetett méretek tájékoztató jellegűek, a valós méret kisebb mértékben +/- eltérhet a jelzett méretektől. A fenőkövek felülete kis mértékben elérhet a síktól és tartalmazhatnak nagyobb csiszolószemcsét is a feltüntetettnél. A fenőkövek felületén apró lyukak, repedések előfordulhatnak, melyek a használhatóságot nem befolyásolják. A fenőkövek felülete első használat előtt durvábbnak tűnhet a jelzett szemcseméretnél, 2-3 alkalom használat szükséges lehet a jelzett szemcseméret érzékeléséhez. A Haidu fenőkövek égetett kerámia fenőkövek, leejtés esetén törhetnek, apró kagylós darabok válhatnak le róluk vagy darabokra törhetnek, kérjük gondosan kezelje a termékeket.

A termékképeken a fenőkövön kívül esetlegesen megjelenő bármely kiegészítő nem része az ajánlatnak, kizárólag bemutatási, ill. dekorációs célt szolgál.

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2024. 01. 13.
Egyköves fenésre vettem, tökéletesen megfelel szénacélhoz és AUS10 acélhoz is. Külön szimpatikus volt, hogy a csomag úgy érkezett meg, hogy sem a termék csomagolásában, sem a csomagban nem volt műanyag.

Paraméterek

Mérete (fenőkő) 16 * 4 * 1,5 cm
Szemcseméret #600 - közepes
Csiszolóanyag Korund (alumínium-oxid)

Hasonló termékek

HAIDU fenőkő, HCZ 250 | #250 - Durva | 16*4 cm

Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
3.490 Ft

TAIDEA Tisztítókő

Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
3.990 Ft

HAIDU fenőkő, HCZ 3000 | #3000 - Extra finom | 16*4 cm

Raktáron | AZONNAL SZÁLLÍTHATÓ
3.990 Ft